З нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України відбувся ХІІ обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля»

Сьогодні, 23 серпня, з метою збереження народних традицій, що споконвіку були основою виховання патріотизму та прагнення українців до створення і утвердження власної держави, за участю всіх районів області в м. Вінниця відбувся ХІІ обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля». Лейтмотивом фестивалю стала тема «Вишивана доля Вінниччини», з нагоди 10-річчя однойменної обласної культурно-мистецької акції.

Представники обласної влади та всі присутні оглянули виставкові експозиції з районів області, де кожен район представив вишитий рушник свого краю, рушники територіальних громад та кращі вишиті роботи майстрів ручної вишивки. Всі охочі долучились до майстер-класу з вишивки від майстрині, яка вишивала обласний рушник.

Окрім того, діяла виставка короваїв та дідухів «Вроди, Боже, хліб смачний, подаруй нам мир святий» та виставка-ярмарок виробів народного мистецтва, за участю провідних майстрів Вінниччини під назвою «Містечко Майстрів».

Цього ж дня відбулась презентація обласного рушника «Вишивана доля Вінниччини» і вишитих подільських рушників з фондів ОЦНТ та обласного краєзнавчого музею.

Продовжаться урочистості святковим концертом в обласній філармонії під назвою «Новий день над Україною».

Паралельно зі сцени майдану «Водограй» стартує мистецький проєкт «Молодь – майбутнє України». Вінничани та гості міста матимуть можливість відвідати концерт за участю молодих виконавців з різних жанрів, переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалів-конкурсів.

Згодом, також на сцені майдану «Водограй»,  відбудеться показ колекцій етномоди «Традиція в часі». А ввечері присутні там вінничани матимуть змогу насолодитися сольним концертом народного артиста України Станіслава Городинського під назвою «Я з роду Українців». Запрошуємо вінничан та гостей міста долучитися до святкувань.



Переглядів: 4015
Поширень: 0

Останні новини