У Вінниці стартує командний чемпіонат України з шахів серед юнаків

Рейтинг-фаворитами є миколаївці і прикарпатці.

З 27 серпня по першого вересня у Вінниці триватиме командний чемпіонат України з шахів серед дітей до 12 років. Його головним організатором є президент обласної шахової федерації, елітний міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч. Він встановив призовий фонд – 20 тисяч гривень. При цьому жодних грошових внесків на чемпіонаті немає.

Також сприяють проведенню змагання Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, спортуправління Вінницької облдержадміністрації, спорткомітет Вінницької міської ради і МДЮСШ № 6 міста над Бугом.

Спортсмени гратимуть у спортшколі № 6 (вул. Театральна, 24) за системою «стінка на стінку». В кожній команді по два хлопці і дівчина. Медалі розігруватимуться одразу у трьох змаганнях – із класичної гри, швидких і блискавичних шахів.

На сьогоднішній день вже заявилися 23 команди, які представляють всі куточки нашої держави. Рейтинг-фаворитом є команда Миколаєва (південь), всі учасники якої – кандидати у майстри спорту. Наступні лідери за середнім рейтингом гравців посідають: Івано-Франківськ (захід), Київ-2 (центр) і Дніпро (схід). Основна команда Вінниці, яку очолює кандидат у майстри спорту Юрій Штомпель, – п’ята за національним коефіцієнтом.



Переглядів: 1807
Поширень: 0

Останні новини