На Вінниччині 29 серпня вшанують пам'ять загиблих захисників України

Мітинг-реквієм та покладання квітів до Меморіалу Слави, пам’ятного знаку Небесної Сотні та загиблим героям АТО відбудеться 29 серпня о 10:00 на Європейській площі в м. Вінниці. Також відповідні заходи з вшанування подвигу загиблих військовослужбовців і учасників добровольчих формувань будуть організовані  в інших населених пунктах області.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що в області вшановуватимуть героїв відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621/2019 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

«29 серпня ми відзначатимемо День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Заснування такої дати є дуже слушним, адже серед полеглих солдатів і офіцерів неоголошеного російсько-українського конфлікту 234 наших земляки-вінничани, імена яких занесені до книги вічності. Вони віддали своє життя за нашу країну , за її незалежність і цілісність. Безумовно, ми маємо пам’ятати наших героїв і віддавати їм шану», - підкреслив Валерій Коровій.

В цей день буде приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.



Переглядів: 4649
Поширень: 0

Останні новини