Першого серпня стартував тиждень грудного вигодовування

Всесвітня організація охорони здоров’я радить грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя немовляти. Жодних пляшок, сосок та режимів харчування. Щоправда, для мам є обмеження в раціоні. Для цього породіллям пропонують 12 правил, розроблених організацією ЮНІСЕФ. « Є рекомендації, які потрібно виконувати і в пологовому будинку, і вдома. Щоб з дитинкою все було нормально. Ці рекомендації є, зокрема, і в обмінній карті, яка видається вагітній під час оформлення декретної відпустки», – зазначають акушери вінницьких пологових лікарень.

Міжнародний експерт із питань підтримки грудного вигодовування Леонід Дудник каже, додавати інші продукти до раціону дитини треба після 6 місяців. «Дитина – головний індикатор. По ній мама дивиться, яка поведінка, чи її щось турбує. Наступний момент – шкіра. Є висипання чи немає. Якщо цих симптомів не спостерігається, то це добре для малюка й мами».

4 серпня, у рамках тижня грудного вигодовування, у Вінниці відбудеться низка тематичних заходів. Лекції та майстер-класи, в першу чергу, проведуть для батьків.

Для довідки: всесвітній тиждень грудного вигодовування відзначають щорічно на початку серпня в понад 170 країнах світу. Проходить акція під егідою WABA – Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватні особи, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком.


Теги: діти

Переглядів: 1231
Поширень: 0

Останні новини