У Студенянській об’єднаній територіальній громаді відкрився новий Центр надання адміністративних послуг

28 серпня у с. Студена, центрі Студенянської об’єднаної громади Вінницької області, відкрився ЦНАП, який надаватиме мешканцям громади більше 100 адміністративних послуг включно з найвитребуванішими: реєстрація місця проживання, реєстрація актів цивільного стану, нотаріальні, пенсійні та інші послуги необхідні у громаді.

Новий Центр у громаді забезпечить три тисячі її мешканців доступом до якісних адміністративних послуг. Раніше їм доводилося їздити до ЦНАП, який знаходиться майже за 12 кілометрів від центру громади.

Створення ЦНАП стало можливим завдяки підтримці Студенянської ОТГ Міністерством соціальної політики України. Відповідно до рішення комісії Мінсоцполітики, громаді було виділено 1 млн. 180 тис. грн. з державного бюджету. А з бюджету громади виділено співфінансування на проведення капітального ремонту приміщення для ЦНАП в обсязі 452,2 тис. грн. Крім того, Студенянська сільська рада отримала від Мінсоцполітики, та за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку, комп’ютерне обладнання та меблі.

Водночас, за результатами 1 раунду відбору Студенянська громада стала учасником Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення ЦНАП. Експерти Програми продовжують надавати інституційну підтримку Центру та завершують навчання персоналу. До кінця вересня 2019 року Програма також забезпечить інсталяцію сучасного програмного комплексу автоматизації роботи ЦНАП «Вулик», розробленого проектом EGOV4UKRAINE, та повністю устаткує одне віддалене робоче місце адміністратора у одному із населених пунктів громади.

Олексій Кирнасівський, голова Студенянської ОТГ: «Ми вдячні Міністерству соціальної політики, міжнародним партнерам та експертам Програми «U-LEAD з Європою» за внесок у розвиток нашого регіону. Завдяки нашій спільній роботі у громаді з’явився сучасний та комфортний для всіх центр надання адміністративних послуг. Ми надзвичайно раді, що тепер мешканці зможуть брати активну участь у розвитку громади через обговорення та громадські ініціативи у приміщенні ЦНАП, а також отримувати якісні адмінпослуги поруч з домом».



Переглядів: 2637
Поширень: 0

Останні новини