Вінниччина - одна з семи областей України, де волонтери Червоного Хреста пропагують вакцинацію проти кору

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, в 2018 році зареєстровано 54 000 випадків захворювань і понад 48 000 вже у 2019 році.

У зв’язку з цим, 255 волонтерів і співробітників Червоного Хреста України задіяні в поширенні інформації про важливість вакцинації проти кору. Волонтери діють у 7 областях України (Чернівецькій, Вінницькій, Тернопільській, Одеській, Харківській, Івано-Франківській та Київській) та Києві.

Волонтери Червоного Хреста проводять інформаційну кампанію, щоб зупинити поширення захворювання на кір: допомагають представникам охорони здоров’я підвищувати рівень обізнаності про вакцинацію, проводять освітню кампанію в дитячих садках, школах, лікарнях і будинках пристарілих.

Зокрема, днями, у Вінниці, на площі Козицького, Товариством Червоного Хреста України  було організовано флешмоб «Вакцина діє!»

«Ми продемонстрували, що завдяки колективному імунітету навіть невелика кількість людей, яким за медичними показниками вакцинуватися не можна, теж є захищеними», – прокоментував флешмоб його організатор, командир загону швидкого реагування Вінницької обласної організації Товариства Юрій Марценюк.

За словами фахівців, на спалах кору в Україні впливає низький рівень вакцинації населення. У 2018 році відсоток вакцинованих новонароджених дітей склав лише 54%, який є майже найнижчим у світі. Це значно менше, ніж рівень у 95%, рекомендований Всесвітньої організацією охорони здоров’я. Рівень у 95% захищає навіть тих людей у суспільстві, які не можуть бути вакциновані через медичні протипоказання.

«Кір як одна із найбільш заразних і небезпечних ускладненнями інфекцій є загрозою національної безпеки України, – зазначає проф. Микола Поліщук, в.о. Президента Товариства Червоного Хреста України. – Ми вважаємо обов’язком кожного громадянина нашої країни вберегти себе та оточуючих від захворювання на кір».

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) виділила 109 000 швейцарських франків із Фонду реагування на надзвичайні ситуації (DREF), щоб допомогти Товариству Червоного Хреста України зробити внесок у боротьбу зі спалахом кору в Україні.



Переглядів: 1990
Поширень: 0

Останні новини