У 8 вінницьких багатоповерхівках відключили гарячу воду. Перелік

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює відключення будинків від послугиу зв’язку витоками у внутрішньобудинкових системах.

Крім виконання робіт відповідно до комплексного плану по ремонту та реконструкції обладнання теплопостачального комплексу, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює перевірку всіх об’єктів теплоспоживання на готовність до опалювального періоду.

Зокрема, підприємство проводить обстеження будинків на витоки у внутрішньобудинкових мережах. Якщо витоки є і вони постійного характеру, підприємство має повне право призупинити подачу послуги на такі будинки до того часу, доки управляюча компанія, з якою укладають договори мешканці, не виконає всі необхідні роботи з ліквідації даних аварійних ситуацій.

Так, подачу послуги з централізованого гарячого водопостачання вже призупинено у 8 будинках за наступними адресами:

вул. Київська, 50, вул. Пирогова, 73А, вул. Антонова, 20,46,58, вул. Короленка, 31 (УК «Замостя»), вул. Шмідта, 36 (УК «Замостя»). вул. Магістратська, 54.

Управляючим компаніям, які обслуговують вищезазначені будинки, надано приписи під підпис на виконання робіт.

Також послугу призупиняли за адресами вул. Баженова, 16, проїзд Станіславського, 2А, вул. Київська, 146. Після цього управляючі компанії виконали всі роботи і послугу на будинок теплопостачальне підприємство відновило.

Як відбувається процедура відключення будинків:

Спочатку на будинок для обстеження виходять фахівці відділу контролю якості теплової енергії зі служби збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Якщо у внутрішньобудинковій системі знаходять витоки, далі викликають поліцію та вже при правоохоронних органах складається відповідний акт і здійснюється відключення послуги. У випадку оснащення житлового будинку індивідуальним тепловим пунктом (далі - ІТП) для забезпечення мешканців послугою з централізованого гарячого водопостачання, відключення послуги відбувається безпосередньо в ІТП, доступ до якого мають винятково працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Якщо на будинку відсутнє ІТП, відключення послуги проводиться в тепловій камері, де житловий будинок під’єднано до зовнішніх мереж.

Такі дії теплопостачальне підприємство здійснює на благо самих же мешканців, адже мешканці будинку сплачують за весь об’єм послуги з централізованого гарячого водопостачання, яка надходить в будинок згідно з показниками загальнобудинкового приладу обліку гарячої води, зокрема, сюди входять і витоки у внутрішньобудинковій системі.

Звертаємо увагу споживачів, хоча виконувати всі роботи повинні управляючі компанії, але відповідальність лежить на плечах мешканців будинків (відповідно до Статті 382 Цивільного кодексу України всі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Внутрішньобудинкові системи – це теж невід’ємна частина ваших будинків, співвласниками якого є власники кожної з
квартир). Теплопостачальне підприємство не може впливати на невиконання робіт управляючими компаніями. Ви, співвласники будинку, самі обираєте і укладаєте договір з управляючою компанією, яка обслуговує і будинок, і всі внутрішньобудинкові мережі відповідно до замовлених Вами, мешканцями, послуг.

Для довідки щодо підготовки будинків до опалювального періоду:

Підприємство щоденно здійснює перевірку будинків. За три літніх місяці вже видано понад 956 нових і повторних приписів управляючим компаніям та головам ОСББ на усунення недоліків у внутрішньобудинкових системах (це крім тих будинків, які відключені від послуги з централізованого гарячого водопостачання із-за витоків). Станом на 3 вересня жоден із будинків отримав акт готовності до наступного опалювального періоду.



Переглядів: 2664
Поширень: 2

Останні новини