Експрес до Борисполя будується з випередженням графіка, економія коштів по роботах склала вже 120 млн грн, – Прем’єр-міністр

Укрзалізниця демонструє високі темпи будівництва лінії швидкісного залізничного сполучення між Києвом та аеропортом Бориспіль. При цьому економія бюджету проекту вже склала близько 120 млн грн, і до 1 грудня всі роботи буде завершено. Про це сьогодні під час інспектування ходу будівництва повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми передбачили бюджет на цей проект помірний. Якщо візьмемо плани щодо «Повітряного експресу» – аналогічного проекту, то на нього хотіли витратити більше 10 млрд грн. А ми заклали 700 млн. І вже зараз економія по роботах – 120 млн грн. Уявіть собі – 10 млрд і 580 млн. Різниця очевидна», – наголосив Володимир Гройсман.

За словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, на базі залізничного експресу до аеропорту Бориспіль планується вперше впровадити єдиний квиток на різні види транспорту: «Клієнт, наприклад, зможе купити один квиток, за яким доїде поїздом з Черкас до Києва, далі експресом до Борисполя і потім за цим же квитком до Лондона». Також, за словами очільника Укрзалізниці, на цьому сполученні компанія вперше випробує касові автомати та запровадить безконтактну оплату проїзду поїздом.

Наразі будівництво залізничної лінії проводиться за кількома напрямками. Зокрема, побудовано 1400 м колії до місця будівництва естакади, розпочато зведення естакади через шосе Київ – Харків. Також будується дві платформи для посадки та висадки пасажирів біля терміналу D та вже укладено 350 м залізничної колії від аеропорту Бориспіль у бік естакади.

Щоденно на будівництві задіяно 9 бульдозерів, 2 екскаватори, 15 самоскидів, 5 навантажувачів та по 2 катки й автокрани. Для будівництва залізничної естакади вже проведено тендер на будівництво її опор та монтаж прогонових споруд. На даний час виконано бетонування 8 буронабивних паль і триває буріння 2 паль із 36 запланованих.

В інспектуванні будівництва швидкісної залізничної лінії до аеропорту Бориспіль взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов та заступник директора регіональної філії «Південно-західна залізниця» з фінансово-економічних питань Роман Веприцький, голова Київської ОДА Олександр Горган.

 Довідка

Залізничне пасажирське сполучення між Києвом і аеропортом Бориспіль буде організоване за маршрутом між станціями Київ-Пасажирський – Київ-Деміївський – Дарниця – ім. Г. Кірпи – Міжнародний аеропорт Бориспіль із зупинками на зупиночній платформі Видубичі, станції Дарниця та в подальшому біля залізничної естакади в районі автомагістралі Київ – Харків. Передбачено курсування рейкових автобусів виробництва PESA.

Час руху поїзда на дільниці Київ-Пасажирський – Міжнародний аеропорт Бориспіль складатиме 35-40 хвилин. Стоянки поїзда на кінцевих пунктах (станція Київ-Пасажирський і термінал D Міжнародного аеропорту Бориспіль) – по 10 хвилин.

За попередніми даними обсяги перевезень залізничним транспортом складають у 2019 році понад 3 млн пасажирів, з подальшим збільшенням у 2020 році – 4,1 млн пасажирів та у 2021 році – майже 4,4 млн пасажирів.

Роботи з реалізації проекту швидкісної лінії залізничного сполучення між містом Київ і Міжнародним аеропортом Бориспіль розпочато регіональною філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України.




Переглядів: 2387
Поширень: 0

Останні новини