На вихідних біля Вінниці проведуть військово-історичну реконструкцію бою «Вервольф. Вісмар 1945»

7 та 8 вересня під Вінницею пройдуть видовищні бої за німецьке портове містечко Вісмар.

На ставці «Вервольф» британсько-американська армія вступить в криваву сутичку з німецькою. Такий сценарій військово-історичної реконструкції «Вервольф. Вісмар 1945».

На початку вересня у Стрижавці, на ставці Гітлера, вже традиційно пройде міжнародний військово-реконструкторський фестиваль «Жива історія».

7 та 8 вересня вінничани зможуть побачити на власні очі воєнні будні різних країн під час другої Світової, познайомитись із військовою технікою, зброєю та одностроєм бійців різних країн світу й побувати в епіцентрі запеклого бою.

«Ми умовно перенесемося у перші числа травня 1945 року на узбережжя німецького портового міста Вісмар. Саме там з 3 по 7 травня точилися бої: німецькі війська чинили опір радянським та британо-американським. Це була одна з останніх битв, які закінчили бойові дії на Європейській частині континенту. Ми хочемо показати не стільки радість перемоги, а трагізм війни в цілому. Що хтось цей момент пережив, а хтось, залишився на полі бою. Саме такий сценарій ми готуємо для глядача», - розповідає співорганізатор фестивалю «Жива історія: Вервольф. Вісмар 1945» Віталій Головенько.

Умовний бій почнеться в неділю о 12:00

Дістатись до ставки Гітлера можна маршруткою №138 Вінниця-Стрижавка (Слобода) від Залізничного вокзалу. 



Переглядів: 4856
Поширень: 0

Останні новини