До кінця року в трьох районах області збудують три сонячні електростанції

1 серпня голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно з першим заступником Андрієм Гижком та директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережко ознайомились з виробничими потужностями та інноваційними розробками компанії міжнародного рівня, яка розробляє та втілює проекти традиційної та відновлюваної електроенергетики, - KNESS GROUP.

Під час зустрічі з першим заступником директора підприємства Юрієм Таранюком, сторони обговорили енергетичний потенціал Вінниччини та можливості розвитку інфраструктури регіону завдяки створенню нового високотехнологічного та екологічно безпечного виробництва – заводу сонячних панелей: «Наша компанія виникла відносно недавно - 9 років тому. Ми довгий час працювали в галузі традиційної енергетики, а вже в 2012 році вийшли на новий напрямок – альтернативна енергетика. У 2015 році ми вирішили розпочати власне виробництво і зараз ми вже маємо власний R&D центр, а отже власні розробки. В 2016 році компанія започаткувала ще один напрямок діяльності – експлуатація енергоустановок і на сьогодні по всій країні ми експлуатуємо більше 300 МВт  енерго об’єктів, а це близько 40 підстанцій. Цьогоріч ми почали будівництво заводу сонячних панелей. Перша черга заводу передбачає будівництво виробничої будівлі з розміщенням першої черги технологічної лінії, адміністративно-побутовими приміщеннями, складського господарства та зовнішніх мереж електропостачання».

За словами керівника підприємства, потужність виробництва першої черги заводу складатиме 200 МВт/рік, після запуску другої черги – ця потужність подвоється, а в результаті буде створено 400 нових робочих місць.

Крім того, присутні обговорили знакові проекти групи компаній KNESS у 2018 році, а це будівництво трьох власних сонячних електростанцій загальною потужністю 33,9 МВт за фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Об’єкти будуть споруджені до кінця року в Іллінецькому, Тульчинському та Погребищенському районах Вінницької області.

Також, KNESS GROUP спільно з Вінницьким національним технічним університетом підписали Угоду про співпрацю, яка передбачає проведення факультативів, преміювання кращих студентів, покращення матеріально-технічної бази університету, осучаснення спеціальностей. А тому голова Спілки підприємців «СТІНА» Олександр Печалін виступив з кластерною ініціативою, яка поєднуватиме науку, освіту, бізнес та владу і передбачатиме модернізацію наукової бази навчального закладу шляхом залучення енергетичних компаній регіону. Результатом такої ініціативи стане збільшення кількості спеціалістів високотехнологічного виробництва.

В ході візиту керівники Вінниччини оглянули також виробничі потужності заводу «ПЕК Енерго», що виробляє устаткування для сонячних електростанцій, зокрема, таке високотехнологічне обладнання, як централізовані інверторні станції. Також ознайомилися з процесом будівництва заводу по виробництву сонячних панелей, який планується запустити вже наступного року.

Коментуючи побачене, очільник Вінниччини Валерій Коровій зазначив: «Ми є свідками зародження принципово нових тенденцій промислової індустрії. Це крок за кроком інноваційні підприємства, що виростають зі сфери  малого та середнього бізнесу у великі компанії, які забезпечують вітчизняний ринок високоякісною інноваційною продукцією. Компанія, яку ми сьогодні відвідали є прикладом цього і найкращим тому підтвердженням є підтримка Європейського Банку Реконструкції та Розвитку».




Переглядів: 3977
Поширень: 0

Останні новини