На Замостянській будують підземний сміттєвий майданчик з роздільним сортуванням

Таке інноваційне рішення для збору відходів у місті застосовують уже вдруге. Минулого року підземні баки облаштували на розі вулиць Гоголя та Толстого - як пілотний проєкт. Тепер його доопрацювали, враховуючи досвід експлуатації.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"В цілому ефект для чистоти міста очевидний – немає запаху та розкиданого довкола сміття. Такий спосіб збору відходів - гігієнічний та естетичний. І це добре сприймається мешканцями будинків, що розташовані поруч, адже створює більш комфортні умови.

Підземний контейнерний майданчик на розі Замостянської та Острозького замінить існуючий. Він буде розрахований на 6 боксів – по 3 для сухих та вологих відходів. Повні баки блокуватимуться, а датчики повідомлятимуть про це службу вивезення сміття. Про наповненість контейнерів знатимуть і мешканці завдяки спеціальним індикаторам.

Проектом також передбачено встановлення вуличних світильників та камер відеоспостереження, що працюватимуть від сонячних батарей.

Наразі влаштовано «корито» під контейнерні майданчики, змонтований гідравлічний підйомний механізм. Готується основа під влаштування плитки та асфальтного покриття.

Наступною локацією, де заплановано облаштувати сучасні підземні баки, буде вулиця Мури, у районі будинку №4", - написав С.Моргунов.



Вулиці: ЗАМОСТЯНСЬКА


Переглядів: 3649
Поширень: 0

Останні новини