На "Вервольфі" знайшли підземний бункер в 4 поверхи

Сенсаційне відкриття на Вінниччині.

Столичні науковці з’ясували: у Стрижавці, на території Історико-меморіального комплексу ставки Гітлера, таки є підземні приміщення. Пустоти, які виявили понад рік тому виявились будівлею.

«Це був другий етап досліджень території ставки Гітлера фахівцями київського Інституту прикладних проблем екології, геофізики та геохімії, - розповідає директорка Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька, - У минулому році вони запідозрили, що поблизу майданчика для військової техніки є пустоти. Під час досліджень, вони сканували землю георадарами. А потім взяли зразки бетону, ґрунту, піску. Ми отримали звіт Інституту: в районі площадки під військову техніку знайшли рукотворні приміщення із тунелями від нього. Це об’єкт із бетону».

Знахідка — бункер в 4 поверхи, висота кожного – 1 м 80 см. Він знаходиться на глибині близько 2,5 метрів. Місце розташування, яке визначили дослідники, це територія, де стояв будинок Фюрера та бомбосховище генералів.

Для того, щоб дослідити «знахідку», фахівцям потрібні роки. Втім про розкопки на «Вольфшанце» наразі мова не іде. Працюватимуть і надалі із сучасною технікою на поверхні.



Переглядів: 12346
Поширень: 47

Останні новини