На Вінниччині закінчилась заборона на вилов раків

За інформацією Вінницького рибоохоронного патруля, 10 вересня поточного року закінчилась заборона на вилов раків у водоймах області. Однак, фахівці нагадують про основні правила рибальства.

Так, не варто забувати, що відповідно до «Правил любительського і спортивного рибальства» в незаборонений час діє обмеження на вилов раків. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування особі дозволено впіймати 30 екз. раків. При цьому, вилов можна проводити ручним збиранням, раколовкою-«хапкою» діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом». Використовувати можна не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

Особи, які порушуватимуть дані правила, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП, що передбачає накладання штрафу у розмірі від 34 до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

За період линьки раків, тобто з 10 серпня по 10 вересня, рибоохоронним патрулем Вінниччини зафіксовано 17 випадків правопорушення щодо їх незаконного вилову. Сума завданих збитків внаслідок порушень склала 3 264 грн.

Управління Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області закликає не нехтувати даними правилами! У разі виявлення порушення – прохання оперативно повідомляти про це за номерами телефону «гарячої лінії» патруля: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.



Переглядів: 2963
Поширень: 1

Останні новини