Вінничани перерахували українським армійцям понад 352 мільйонів гривень

Упродовж січня-серпня 2019 року платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 362 млн 613,3 тис грн військового збору. За даними управління моніторингу ризикових операцій та доходів ГУ ДПС у Вінницькій області, понад прогнозовану цифру надійшло майже 5 відсотків або 16,3 млн грн.

Разом із тим, сплачені на потреби української армії кошти, на 18,9 відсотків або на 56 млн 77,7 тис грн перевищують суму, перераховану на підтримку української армії впродовж січня-серпня минулого року.

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Щодо об’єктів оподаткування військовим збором, то їхній перелік визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема, орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.



Переглядів: 1391
Поширень: 0

Останні новини