Кілька поколінь учнів прийшли на урок в недобудовану школу одного з сіл на Вінниччині

Втомившись чекати на затяжне будівництво школи, жителі села Гопчиця, Погребищенського району, вирішили в креативний спосіб пришвидшити цей процес. Про ініціативу людей розповіли на сайті «Гопчиця».

Нова, велика і простора, вона могла би стати культурним та освітнім центром села, поєднавши школу, садок та мистецькі гуртки. Проте вже кілька десятиліть довгобуд пустує і щодня нагадує жителям про можливості, яких поки що позбавлене село.

Дитячі мрії кількох поколінь щодо нової, просторої школи, із крутим спортзалом та великою актовою залою, втілились у творчому проєкт. «Недобудову» перетворили на креативний арт-простір.

Тут влаштували унікальну виставку. Назвали «Переродження».

Під час експозиції презентували близько пів тисячі світлин та тематичних арт-інсталяцій з інтерактивною участю відвідувачів. За виставкові зали були недобудовані класи із бетонними та цегляними стінами та без підлоги.

«Наша сьогоднішня фотовиставка – це про дитячі мрії, які зависли в повітрі. Це про сподівання й очікування. Ми спробували наповнити кожний клас унікальною атмосферою, намагались приділити увагу й робітникам села, і нашим хлопцям-атовцям, і гопчицькому музею та багатьом іншим. В нашій школі навчається 150 дітей, є також 90 діток дошкільного віку, 40 з яких ходить до дитячого садочку. Також повз наше село проїжджає до 30 дітей із сусідніх сіл на навчання до Погребища», – розповідає сільський голова Гопчиці Роман Прилуцький.

Ідея, перетворити школу, яку чомусь забули добудувати, на креативний простір – належить місцевій художниці Олександрі Короткій.

«Хочу подякувати усім, хто взяв участь у фотосесіях, хто щиро посміхався і допомагав мені в процесах. Хочу зазначити, що в Гопчиці дуже щасливі й усміхнені люди, попри те, що важко працюють. Це ви зможете побачити, коли будете дивитись фотографії. Шукайте на кожній з них себе та своїх рідних», – закликала Олександра.

Виставка «Переродження» у приміщенні нової школи триватиме і надалі, тому відвідати її матимуть можливість мешканці сусідніх сіл, райцентру та всієї України.



Переглядів: 3219
Поширень: 0

Останні новини