Швидко та без зайвих зусиль – «Доступні ліки» поруч з вами!

Візит до лікаря, виписаний рецепт та безкоштовні (чи майже безкоштовні) ліки у аптеці. Звучить як міф? А ні! Наразі в Україні така ситуація є реальністю. Адже ще з 2017 року в нашій країні стартувала програма, за якою пацієнти, що мають визначенні захворювання, можуть отримувати ліки безкоштовно чи з невеликою оплатою. Серед цих патологій серцево-судинні захворювання, цукровий діабет 2 типу та бронхіальна астма. Програма, за якою відпускають пільгові ліки, носить назву «Доступні ліки». Звичайно, для отримання ліків потрібний спеціальний електронний рецепт, виписаний лікарем.

Як знайти підходящу аптеку?

Ось ви стоїте з рецептом у руках. Але не всі аптеки приймають участь у програмі. А ходити від дверей до дверей аптек, шукаючи спеціальну наліпку «Доступні ліки» - ще та перспектива.

То ж що робити? Тут вам у пригоді може стати сервіс compendium.com.ua. Цей новий сервіс допоможе швидко та безболісно знайти аптеку-учасницю програми поруч з вами чи в будь-якому іншому зручному для вас місці.

Розглянемо справу на прикладі. Лікар виписав спіронолактон, наприклад. Заходимо на ресурс «Компендіум» (знайти його, якщо що, допоможе гугл). Вводимо діючу речовину у пошукове вікно.

За запитом на екрані з’являться ті препарати, що містять таку діючу речовину. Переходимо на перший у списку Верошпірон. На сторінці препарату міститься інструкція для медичного застосування препарату, а також при який діагнозах його призначають. Спеціальна позначка поруч з описанням складу та форми випуску лікарського засобу означає, що цей препарат приймає участь у «Доступних ліках».

Для того, щоб дізнатися у якій аптеці можна придбати засіб, натискаємо на вкладку «Аптеки на мапі».

Після того, як на екрані з’явилася мапа аптек, натискаємо на позначку «Доступні ліки».

Всі аптеки, що відображаються на мапі є учасницями програми та мають відпустити цей препарат, якщо у вас є на нього відповідний рецепт.

Бонусом можна подивитися ціну на лікарський засіб саме в тій аптеці, у яку ви плануєте прийти.

Що це за проект «КОМПЕНДІУМ»?

Довідкове видання «КОМПЕНДІУМ» покликане допомогти з пошуком і вибором потрібного лікарського засобу з тієї безлічі препаратів, що доступні в Україні. Для того, щоб зробити можливим для вас швидкий пошук необхідної інформації, використана прийнята в усьому світі практика систематизації інформаційних матеріалів підприємств-виробників, а також представлена узагальнена інформація про діючі речовини, які входять до складу препаратів. Вся інформація регулярно оновлюється в періодичністю раз на рік.


Переглядів: 3153
Поширень: 0

Останні новини