У Вінниці стартував Кубок України зі спортивної акробатики

18 вересня у Вінниці на базі СК «Авангард» розпочався Кубок України зі спортивної акробатики. Відкриття змагань відбулось із святкового виходу команд на килим та привітання віце-президента Федерації гімнастики України Володимира Юр'єва. 

Всього за кубкову першість боротимуться 106 спортсменів із 8 областей та м. Києва. Це найкращі акробати України, чемпіони та призери чемпіонатів Європи та світу.

«Невипадково , що даний  кубок проводиться у нас, адже вінницька школа спортивної акробатики має у країні дуже серйозні традиції. Вінниччину на даних змаганнях представляє 18 гімнастів», - зауважує директорка Вінницької обласної ДЮСШ із складно-координаційних видів спорту Наталя Голяк

За словами головного судді змагань  та тренера збірної України із спортивної акробатики Юрія Голяка, це останній етап підготовки нашої команди до чемпіонату Європи, а переможці Кубку представлятимуть Україну на змаганнях в Ізраїлі.

«Із них 60 поїде на чемпіонат Європи.  В акробатиці є три оцінки: складність вправи, артистизм,оцінка за техніку виконання. По цих критеріях судді визначають найкращого спортсмена. В нас є 4 категорії вікових груп та дорослі»,- зауважив Юрій Голяк

Кубок України зі спортивної акробатики проходитиме із 18 по 20 вересня. Оцінюватимуть виступи спортсменів 14 професійних журі.



Переглядів: 6479
Поширень: 1

Останні новини