Вінницька обласна філармонія імені Леонтовича розпочала новий сезон

Відкриття 83-го концертного сезону Вінницької обласної філармонії  імені М.Д.Леонтовича відбулось 18 вересня грандіозним концертом Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України (м. Київ).

В програмі  концерту - твори  класика європейської музики – українського композитора Максима Березовського та видатних романтиків – Петра Чайковського та Антоніна Дворжака. Художній  керівник і  головний диригент оркестру – народний артист України, лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка  - Володимир Сіренко. Соліст вечора – Андрій Александров (віолончель), диригент оркестру – лауреат міжнародних конкурсів Юрій Літун.

Зала філармонії була вщент заповнена вдячними вінницькими глядачами, які гучними оплесками  та квітами вітали  знаний колектив.

Слова щирої вдячності столичним  артистам  висловив  генеральний директор Вінницької обласної філармонії  ім. М.Д.Леонтовича  Анатолій Левицький.

«Це справді грандіозний старт 83-го сезону !-  зазначив він.- Тож прийміть щиру вдячність та ці чудові квіти від дирекції філармонії із надією, що відтепер ми будемо зустрічатися на цій сцені частіше і ви даруватимете своє мистецтво вінницьким глядачам».

Новий 83-й сезон філармонії, який почався на такій високі ноті, поєднає у собі витриману роками традицію і сміливі виклики сучасній аудиторії. Традиційно очікуються виступи базових колективів – симфонічного та камерного оркестрів, ансамблю «Поділля».

«Вечори з «Аркатою» в цьому сезоні проходитимуть під прапорами кількох держав. «Union Jack», «Біле та червоне», «Золоте і небесне» – символічні назви програм англійської, польської та української музики, участь у яких беруть солісти філармонії та запрошені гості.

 Вінницький симфонічний оркестр готує три вибухові програми, одна із яких реалізована спільно з оперною дівою Марією Максаковою.

До 75-річчя найстаршого професійного колективу Вінниччини та одного із кращих народних колективів держави – Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» – їхні колеги з регіонів України готують свої вітання в проекті «На гостину до «Поділля». Серед учасників – потужні академічні колективи: «Зоряни» (Кропивницький), «Запорожці» (Запоріжжя) та прославлений Буковинський ансамбль (Чернівці).

Значний ажіотаж очікується навколо проекту «…І не тільки джаз». Тут вінничани побачать і почують камерні колективи з оригінальними інтерпретаціями сучасних жанрів – танго, джазу та навіть латино-американської музики. На сцені – як визнані метри, так і зовсім молоді зірки української сцени.

Найбільш очікуваною прем’єрою цього сезону є абонемент «OPERA PROJECT». Концертне виконання, картини з опер, найвідоміші сцени та окремі арії – усе це ми  нарешті побачимо на вінницькій сцені у виконанні артистів Вінницької, Одеської та Хмельницької філармоній.



Переглядів: 5723
Поширень: 0

Останні новини