Вихідні - на VINNYTSIA JAZZFEST! Із зірками з усього світу

З далекої Ямайки і Південно-Африканської Республіки, Куби та Ізраїлю, Австрії та Польщі, Бельгії і Люксембургу - найкращі всесвітньовідомі джазові музиканти вже приїхали до Вінниці, щоб подарувати всім вінничанам та гостям міста незабутні емоції та нескінченні ексклюзиви на блискучому VINNYTSIA JAZZFEST-2019.

Прем’єри – щодня!

На феєричному відкритті 23-го джазового фестивалю 20 вересня о 19.00 у Вінницькому театрі імені Садовського відбудеться показ легендарного мюзиклу Пала Абрахама «Бал у Савойї», у якому одночасно панують вальс, танго, фокстрот, румба і степ. У виконанні найкращих артистів Національної оперети України ми побачимо шалений каскад кумедних пригод, уявних зрад і щасливих примирень, будемо вражені розкішними декораціями, костюмами, чудовими джазовими хітами і видовищними танцювальними постановками.

У суботу на неділю джазовий марафон яскравих концертів вируватиме у концертній залі на вулиці Театральна, 15.

21 вересня о 19.00 драйвом прогресивного джаз-року усіх запалять музиканти знаменитого тріо Dock in Absolute із Бельгії та Люксембургу, які щомісяця дають рекордну кількість концертів, виступаючи у різних куточках нашої планети – від Японії і США до Мексики і Сінгапуру.

О 21.00 на незабутній «Polish Jazz Night» глядачів чекає традиційний польський джаз та його найновіші тенденції. У першому відділенні Квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять проект «Монюшко по-джазовому», а у другому відділенні у програмі «Best of jazz» разом із культовим кінокомпозитором і джазовим скрипалем Кшесіміром Дембскі виступлять брати Марцін та Бартломей Олесь, чий гурт Oleś Brothers сьогодні називають «найбільшою надією» і «найкращим, що випало на долю сучасного польського джазу».

У неділю о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють запальні музиканти Mario Roms Interzone з Австрії, які кожен концерт перетворюють на справжнє шоу. Їхній девіз: «Все дозволяється!» - тому учасники цього тріо грають джаз на 180% і невтомно дивують своїми імпровізаціями, спонтанністю на грані музичних прозрінь, віртуозністю й тонким музичним гумором.

Яскраве закриття із легендами

Окремим сюрпризом для усіх глядачів 22 вересня о 21.00 стане концерт-закриття. На фестивалі відбудеться всесвітня прем’єра «Jazzy Latin Groove B&W» - ексклюзивного проекту світових зірок джазу, який був створений спеціально для VINNYTSIA JAZZFEST.

На особисте запрошення Сергія Моргунова під час єдиного концерту в Україні на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ. Для нас співатиме незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, який виступав із самим Реєм Чарльзом і був близьким другом Марвіна Гея та Рінго Старра з The Beatles!

Джазовим драйвом і грою найвищого ґатунку усіх вражатимуть неперевершений саксофоніст, зірка ізраїльського джазу Алекс Горен, видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно- Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер!

Зірки першої величини та гарячий latin groove - виступ фантастичного секстету «Jazzy Latin Groove B&W» на 100 % запам’ятається усім на все життя.

"Нас чекає шалена суміш виняткової виконавської майстерності, колориту одразу трьох країн і неймовірної музики - одного з найбільш запальних жанрів джазу з латиноамериканськими ритмами, що базується на кубинській популярній танцювальній музиці, включаючи босса-нову і самбу, - розповідає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – На цьому надзвичайному концерті ми разом поринемо у дивовижний чорно-білий світ шалених імпровізацій та джазового драйву!"

Незабутні майстер-класи на «Джазових сніданках»

Окрім концертів, джазовий фестиваль потішить меломанів ще й унікальним проектом «Джазові сніданки», під час якого на ексклюзивних майстер-класах усі бажаючі зможуть не лише дізнатися практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й отримати унікальну нагоду - помузикувати із ними.

Цей інноваційний культурно-освітній проект креативних музичних коворкінг-зустрічей вперше у Вінниці відбувся минулого року. І одразу вразив усіх незвичним форматом та особливою невимушеною атмосферою. Артисти зізнавались, що подібне бачили лише у Нью-Йорку та у Європі, а глядачі одноголосно говорили: «Хочемо ще!»

«Джазові сніданки-2019» триватимуть у неділю, 22 вересня, з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34). Окрім зіркових артистів з Польщі, Австрії, Ямайки, ПАР та Ізраїлю, які гратимуть на VINNYTSIA JAZZFEST, у «Джазових сніданках» візьме участь спеціальний гість - всесвітньовідомий кубинський гітарист Ахмед Дікінсон Карденас, який під час свого майстер-класу відкриє всю красу і секрети кубинської класичної гітари й покаже, як за допомогою усього кількох вправ можна досягти чудових результатів.

Витончений віртуоз Ахмед Дікінсон Карденас – знаменитий виконавець і продюсер, який виступає на найпрестижніших сценах і міжнародних гітарних фестивалях у Північній Ірландії, Англії, Мексиці, тощо. Його акустична гітара має воістину унікальне звучання, а манера гри практично неповторна. Нині маестро живе у Лондоні й викладає класичну гітару у Лондонському музичному коледжі. Зустріч із ним у неділю на «Джазових сніданках» для усіх стане дійсно незабутньою подією!

Квитки на «Джазові сніданки» та усі концерти блискучого VINNYTSIA JAZZFEST-2019 зараз доступні на офіційному сайті http://jazz.vn.ua , а також їх можна буде придбати безпосередньо перед початком подій – на місці працюватимуть виїзні каси.


Теги: фестивалі

Переглядів: 2345
Поширень: 0

Останні новини