100 літрів борщу, стільки ж гречаної каші з’їли велосипедисти, щоб допомогти юному колезі хворому на рак

З 8 ранку біля «Шоку» волонтери розгорнули польову кухню. Рубали дрова, розкладали вогонь у причепі, нарізали овочі. На них поклали важливу місію: нагодувати велосипедистів, які беруть участь у марафоні «Закрутка по-вінницьки. Соточка». Так, команда «Вінницька Кулінарна Сотня» вирішила підтримати юного велосипедиста Сергія Шишкіна. В 13-річного вінничанина – рак крові. Сергію терміново потрібна операція із пересадки кісткового мозку. Рідного донора у нього немає, а від чужого трансплантація можлива лише за кордоном.

Врятувати хлопчину погодились турецькі медики, там йому вже шукають донора. За пересадку просять 100 000 євро. В родини таких грошей немає.

«Ми щороку долучаємося до «Закрутки». Попередні роки також збирали кошти для лікування маленьким вінничанам. Організовуємось разом із «двигуном» вело руху вінницького Олександром Царевським. Благодійники допомагають із продуктами. Кожен з нашої команди виконує свою місію. Чистимо, нарізаємо, смажимо, готуємо «заготовину». Ось і цього разу ми напередодні приготували відрами тушковані овочі для борщу, нашинкували понад 10 кілограмів капусти для салату, запарили 100 літрів чаю, наварили компоту», - розповідає організаторка благодійної польової кухні Тетяна Власюк.

За кілька годин волонтерки наварили 100 літрів борщу із м’ясом, стільки ж гречаної кашки із тушкованою куркою, нарізали та замаринували 5 відер овочевого салату і прямо на місці насмажили більше сотні пончиків з горохом та часничком.

Учасники веломарафону розібрали все, що приготували волонтерки.

За день вторгували 7 616 гривень та 20 доларів. Гроші «закрутили» в трилітрову банку та передали батькам Сергійка Шишкіна.



Переглядів: 1850
Поширень: 0

Останні новини