Вибираємо фотошпалери для дитячої кімнати: сюжети, тренди, якість

Фотошпалери - прекрасний обробний матеріал. Він дозволить зробити кімнату дитини по-справжньому унікальною! Ви легко підберете арт-шпалери з урахуванням віку маленького члена сім'ї і його інтересів. До того ж цей вид обробки не містить шкідливих домішок. Шпалери вважаються одним з екологічних і безпечних видів декору - до того ж доступних за ціною!

Для новонародженого малюка

Малюк, який тільки з'явився на світ, ще не потребує яскравої картинки з мультсеріалу «Тачки» або географічної карти. Йому потрібна спокійна, заспокійлива обстановка. Він позитивно реагує на помірно-яскраві пастельні тони.

Тому передчасно купувати фотошпалери із сюжетним малюнком, популярними казковими героями. Це може бути простий невигадливий краєвид: ліс, небо, річка. Головне, щоб він був виконаний в приємних і позитивних тонах. Гарні для першого року життя:

світло зелений; блідо-рожевий (або бузковий); біло-блакитний; пісочний; ванільний.

Якщо ви подивитесь на фото шпалер для дитячої, то побачите, що перераховані кольори - переважають. Вони створюють для малюка гармонійний і затишний простір. У ньому дитина відчуває себе в безпеці і легко засинає.

Зверніть увагу! Малюк відмінно реагує на «змішані» і «розбавлені» колірні відтінки. Чим молодша дитина, тим менше він потребує яскравих і насичених кольорів в спальні. Яскраво-червоний, темно-синій, помаранчевий, канарковий, чорний і сірий краще виключити зі списку варіантів.

Як купити шпалери для дошкільнят

Коли дитина стає старше, у нього з'являються свої переваги, улюблені герої і кольори. Але кардинально міняти обстановку не варто. Об'єкти прихильності у малюка швидко змінюються - не будеш щороку робити ремонт. Тому, вибираючи фотошпалери на стіну, краще подумати про їх функціональності.

Малюк 3-7 років - активний непосида. І потребує декору, який буде його заспокоювати. Таку роль можуть «взяти на себе» фотошпалери:

з картинками природи; елементами етностилю; метеликами, птахами; маленькими казковими персонажами (феї, ельфи, гноми).

Треба подумати і про те, щоб шпалери довше прослужили! У дитячій кімнаті добре зробити облицювання нижньої частини стіни панелями, наклеїти фотошпалери на стіну і стелю.

Візьміть на замітку! Малюкові до 3-х років подобаються великі зображення (великий ведмідь або лев). Він бачить в такому герої захист і альтернативу батьківської турботи. А ось більш дорослій дитині «до душі» маленькі і беззахисні персонажі, з якими він може ототожнювати себе самого. Довіряти їм свій душевний стан і дитячі секрети.

Де купити фотошпалери для підлітків

Підлітковий вік - складний, суперечливий. Вибір молодої людини або дівчини може стати для батьків повною несподіванкою. У такому віці вже доводиться рахуватися з думкою підлітка. Краще прямо запитати його, яку картинку він хотів би бачити на стіні в своїй кімнаті. (Подивитися і вибрати фотошпалери можна тут - https://walldeco.ua/ua/fotooboi).

У старшому шкільному віці вимоги до настінного декору менш суворі. У ньому з'являються:

яскраві експресивні кольори; незвичайні графіті; гламурні або антисоціальні персонажі; забавні написи на іноземних мовах.

У маленькій кімнаті найбільше підійдуть шпалери, що розширюють простір. Якщо дітей двоє або троє, арт-шпалери допоможуть розмежувати окремі зони, створити затишний куточок для кожного. Якщо ж дитина захоплюється певною тематикою (рок-музика, перегони, ретро-автомобілі), фотошпалери з відповідним зображенням стануть для нього справжнім подарунком!

Важливо! Добре не тільки радитися з підлітком під час вибору арт-шпалер, але і залучити його до процесу поклейки. Молоді люди більше схильні цінувати ремонт, виконаний власними руками.


Переглядів: 4646
Поширень: 1

Останні новини