Юні «непереможні» чемпіони об’єднались із зірками спорту

Кульова стрільба, художня гімнастика, бокс та вільна боротьба. У цих видах спорту спробували себе вінницькі дітлахи з порушенням інтелектуального розвитку. За тренерів були майстри спорту та чемпіони України, Європи й світу.

Співпрацю тандемів — представили на фотовиставці «Непереможні чемпіони». Її розгорнули у молодіжному центрі «Квадрат».

«Проєкт про незламну волю, про дітей, які щодня стикаються з безліччю труднощів, але досягають великих результатів. Це історія про незламну силу волі їх батьків. Це 10 хлопчиків та дівчаток з різними нозологіями та різного віку. Усі вони – учасники «спеціальної олімпіади», яку ми проводимо у Вінниці. Ці дітки займаються спортом і завдяки цьому вони можуть бути відомими, їхнє життя буде сповнене досягнень, перемог і вражень», - розповідає організаторка проєкт «Непереможні чемпіони» Катерина Поджаренко.

10 фотокартин, 10 історій співпраці зірки спорту та дитини, яка попри все – ламає стереотипи.

В пару до тренерки та майстрині спорту з художньої гімнастики Дар’ї Чернякевич, стала 14-річна Марійка Гнатик. Харизматична виконавиця східних танців та «зірочка» подіуму, вперше взяла гімнастичну стрічку в руки. Як і очікувала тренерка, в дівчинки вийшло з першого разу підкорити найкрасивіший вид спорту для жінок.

«Цим видом спорту займаються тільки жінки, виробляється граціозність, краса, гнучкість. Марійка – дуже особлива, слухняна і талановита дівчинка. Вона дуже гнучка, дались в знаки східні таці. Деякі елементи в неї дуже гарно виходили: спіральки, хвильки, змійки», - ділиться новою для себе співпрацею з особливими дітками Дар’я.

Тандеми фіксувала на свій фотоапарат Наталія Базілєва. Своїх героїв вона знімала за роботою у спортивних залах та спортмайданчиках. «Дітки, з якими ми раніше співпрацювали, як от моделі Марійка та Влад, легко сприймали зйомку. З деякими новенькими були невеличкі труднощі: на процес впливала і погода, і приміщення і батьки. А результат – на 10 полотнах можуть побачити вінничани», - каже фотограф.

І не лише побачити, а й долучитись до благодійності. Під час презентації фотовиставки юні вінницькі таланти показали, чого досягли у спорті. А глядачі могли «подякувати» у скриньку й тим самим наблизити мрію героїв фотовиставки. Вони «загорілись» спільним спортивним інтересом: відвідати гірськолижну базу відпочинку у Карпатах взимку. Такий «новорічний» подарунок вартує близько 110 тисяч гривень.



Переглядів: 2571
Поширень: 2

Останні новини