У Вінниці стартувала Міжнародна конференція "Veloforum 2019"

Як велосипед впливає на економіку міста - тема Міжнародної конференції "Veloforum 2019", яка розпочалась сьогодні у Вінниці. Форум зібрав експертів та громадських активістів з України та з-за кордону.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Дякую колегам з інших міст за інтерес до Вінниці та приємне спілкування. Обмін досвіду у розвитку велоінфраструктури для нас важливий. З 2011 року Вінниця крок за кроком стає комфортнішою для використання велосипеда як "зеленого" міського транспорту. Адже наша мета - збалансувати інтереси пішоходів, велосипедистів та автомобілістів крізь призму покращення міської мобільності.

Мережа шляхів на сьогодні понад 60 км, є муніципальний велопрокат, облаштовуємо стоянки. А реалізований цього року спільно зі Швейцарією проект "Велослужбовець" стимулює їздити на роверах працівників міськради.

Упевнений, що сьогодні в нашій країні потрібна синергія громадськості, органів державної та муніципальної влади у подальших стратегічних кроках щодо розвитку велоінфраструктури.

Чим більше українців користуватимуться двоколісними, тим очевидніші переваги: здорова нація, чисті та мобільні міста, привабливі для туризму та інвестицій", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 2698
Поширень: 0

Останні новини