У Вінниці біля Вежі висадять платани та закладуть "капсулу часу” для збереження довкілля

10 жовтня о 12-й годині на Європейській площі Вінниці відбудеться еко-подія з висадки платанів та закладення “капсули часу” з повідомленням берегти довкілля та унікальну природу подільського регіону. Захід проходитиме за участі представників міської ради та еко-активістів.

Ініціаторами заходу є представники вінницького офісу компанії з інформаційних технологій Astound Commerce, які і запропонували місцевій владі організувати таку подію та подарувати місту і вінничанам унікальні за своєю природою дерева - східні платани. Саме ці види дерев є надзвичайно корисними для місцевості, адже платан швидко росте і є невибагливим, крона очищає атмосферу, а могутня коренева система укріплює грунт.

Директор комунального підприємства "Подільський туристично-інформаційний центр" Ходацький Володимир, співорганізатори еко-ініціативи: «Вінниця – достатньо зелене місто. Та основна посадка дерев у центральному парку міста проводилась ще в далеких 1947 та 1952 роках, а середня тривалість їх життя складає близько 40 років. Саме тому щороку ми проводимо заходи щодо розчистки крон чи вирізання хворих дерев та висадки молодих садженців. Ми обрали платани, адже вони чудово зростають в умовах нашої місцевості, не хворіють та мають розгалуджену кореневу систему, а ще виділяють достатньо кисню. Місцева влада радо вітає, що локальні компанії долучаються до еко-проектів та сприяють озелененню Вінниці».

Екологічна ініціатива спрямована вкотре привернути увагу вінничан до захисту навколишнього середовища та збереження балансу екосистеми регіону. З цією метою учасники події закладуть спеціальну “капсулу часу” з повідомленням для майбутніх поколінь дбати про природу місцевості, знижувати рівень забруднення міста та бути еко-свідомими. Також у листі зазначать основі показники стану довкілля - середньодобова температура повітря, атмосферні опади, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та інших, які і стануть індикаторами порівняння через 20 років в майбутньому.

Генеральний директор компанії Astound Commerce Дар’я Горніцька, організатори еко-події: «Дев'ять років тому ми відкрили свій офіс у Вінниці. За цей час наша команда виросла до близько двохсот спеціалістів і продовжує поповнюватися талановитими інженерами. У всіх містах своєї присутності ми розвиваємо ІТ-спільноту, реалізуємо освітні та профорієнтаційні проекти для молоді, разом із тим для нас важливо, щоб із розвитком технологій, наше покоління також дбало про природу. Саме тому наша компанія виступила ініціатором еко-події з висадки дерев. Оскільки саме такі акції покликані змінювати свідомість та ставлення громади до своєї місцевості».



Переглядів: 2961
Поширень: 0

Останні новини