Вінничан запрошують на виставку «Козацька слава не вмре, не загине»

Днями у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М.М.Коцюбинського відбулося відкриття виставки учнів відділення образотворчого мистецтва Вінницької дитячої школи мистецтв «Козацька слава не вмре, не загине». 

Захід відбувся до Дня художника України та з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва, свята Покрова Пресвятої Богородиці. 

Експозиція виставки «Козацька слава не вмре, не загине» складається з творчих робіт нинішніх вихованців відділення, випускників різних років, а також їх наставників  Раїси Федорівни Іваненко, Світлани Анатоліївни Жукової. Козацька звитяга, волелюбство і патріотизм є основними темами представлених робіт. 

До експозиції виставки увійшло близько 50 творів. Це сцени боїв за участю козаків, портрети відомих діячів козацької доби, історичні краєвиди,  етнографічні нариси та фольклорні персонажі  виконані в техніках акварелі, гуаші, пастелі, акрилу. Значну частину експозиції складають роботи в техніці витинанки. Представлені в експозиції витинанки - це авторські сюжетні композиції.

Виставка триватиме  до 23 жовтня.


Теги: виставки

Переглядів: 2769
Поширень: 0

Останні новини