Яка петиція у Вінниці стала успішною всього за 1 день

Ланцюгова реакція – типова справа у питаннях розповсюдження петицій. Міста учаться у інших міст, а найкращі практики і теми петицій переймаються авторами.

Однією із таких тем є заборона цирків з тваринами. Петиції на таку тему трапляються у десятках міст.

Всього 1 день знадобився міській спільноті Вінниці, щоб підтримати петицію про заборону цирків з дресированими тваринами на території міста. В результаті чого звернення авторки стрімко мігрувало у категорію "На розгляді".

Крім загальновідомих фактів про те, що в цирках неможливо створити умови, які б відповідали біологічним, видовим та індивідуальним властивостям тварин, авторка петиції також зазначає, що ідентифікувати власників таких цирків доволі складно, ще частини цирків навіть нема у публічних реєстрах, а якщо вони там і є, то гастролюють під іншими, видозміненими назвами. Знайти справделивість – проблематично.

Відтак не пізніше 15 серпня Вінницька міська рада надасть відповідь громаді.

Цікаво, що першою країною, що впровадила заборону на тварин у цирках, була Австрія.

Єдина система місцевих петицій створена в рамках швейцарсько-української програми EGAP, яка виконується Фонд Східна Європа та партнерами, у співпраці з Державне агентство з питань електронного урядування України, і фінансується Швейцарським бюро співробітництва.


Переглядів: 2376
Поширень: 1

Останні новини