Через сайт міської ради вінничани можуть замовити близько 30 послуг

Наразі користувачі Інтернетом можуть замовити не виходячи з дому  26 послуг, які надає муніципалітет. Для того, щоб скористатись цією можливістю, потрібно зареєструвати свій «Персональний кабінет» на офіційному сайті Вінницької міської ради. Ще 128 послуг вінничани, як і всі мешканці країни, можуть замовити онлайн у державних структур. Таку можливість протягом кількох останніх років створив для українців Уряд Гройсмана. 

Робота з впровадження можливостей для отримання адміністративних та інших видів  послуг через Інтернет у Вінницькому ЦНАПі розпочалась ще у 2013 році.  Тоді можна було замовити 2 послуги. Наразі їх кількість збільшилась більш ніж у 10 разів. 

Разом з тим, вінничани надають перевагу отриманню адміністративних послуг безпосередньо в Прозорих офісах міста. За останніх п’ять років онлайн послугами скористалося 250 вінничан в той час як щоденно у Прозорих офісах міста обслуговується понад 3,5 тис. клієнтів. 

Причиною цього є, зокрема, те, що під час особистого візиту адміністратори  якісно і швидко зорієнтують людину, проконсультують та допоможуть оформити необхідні документи. В той же час для замовлення  адмінпослуги через «Персональний кабінет» необхідно виконати самостійно кілька дій, на що у середньостатистичного користувача Інтернетом не завжди є час і бажання.

«Мережа вінницьких ЦНАПів є однією з найпотужніших в Україні  і щоденно обслуговує понад 3,5 тис. клієнтів. Всього у наших Прозорих офісах вінничани можуть отримати 574 адміністративних та інших видів послуг, з них 184 – це ті, що належать до компетенції міської ради. Ми дійсно докладаємо багато зусиль, щоб вінничани або мешканці інших громад, які хочуть отримати адміністративні та інші види послуги, в тому числі за принципом  екстериторіальності,  змогли швидко і якісно вирішити свої питання у наших Прозорих офісах. Ми максимально спростили процедури і продовжуємо постійно відслідковувати можливості оптимізації алгоритмів нашої роботи для якомога швидшого та якісного обслуговування клієнтів; для людей з особливими потребами функціонує сервіс «Мобільний адміністратор». В той же час ми працюємо над розширенням спектру онлайн-послуг, адже люди повинні мати можливість обрати прийнятний для себе спосіб отримання послуг», -  розповіла перший заступник директора департаменту адміністративних послуг міської ради Олена Гузлякова.

Також, віднедавна вінничани можуть отримувати онлайн і ряд адміністративних послуг, які надаються центральними органами виконавчої влади та їх структурними підрозділами. Уряд Володимира Гройсмана перевів онлайн 128 держпослуг. Серед них – оформлення ФОП і ТОВ, допомога при народженні дитини, будівельні послуги та багато іншого. Єдина точка входу – «Урядовий портал».  




Переглядів: 2925
Поширень: 0

Останні новини