Обираємо перфоратор: основні критерії

Перфоратор є одним з найважливіших інструментів під час ремонту чи будівництва. Цей прилад здатний витримувати чималі навантаження, проте вибрати підходящий варіант буває досить складно.

Головні критерії вибору

Щоб отримати якісний перфоратор, купити в Україні першу ліпшу модель є не найкращим рішенням. Вибір повинен бути зважений, тому варто звернути увагу на наступні параметри:

енергія удару — вимірюється вона в Джоулях і визначає, наскільки сильно може вдарити пристрій (побутові моделі мають енергію удару до 2 Дж, а ось професійні можуть досягати сили в 15 Дж); частота удару — чим ця величина більша, тим швидше будуть пробиватися отвори на різній поверхні, виробники довговічних та потужних приладів стараються поєднати два основних параметра (силу и частоту); потужність — тут усе залежить від типу патрона (SDS-Plus, SDS-Top чи SDS-Max); наскільки часто обертається вал перфоратора — продуктивні моделі оснащаються оптимальним діаметром оснащення, але потрібно знати, що чим менше бур, тим швидше він обертається; тип патрона, який використовується для кріплення — на сьогоднішній день їх три (SDS-Plus, SDS-Top чи SDS-Max), вони відрізняються в залежності від діаметру і використовуються для буріння різних по величині отворів; можливі режими роботи — однорежимні (найпростіші моделі, які працюють по принципу звичайної дрилі), двохрежимні (вісь не лише обертається, але й здійснює коливальні рухи), багаторежимні (можуть наносити ударні рухи без обертання валу); форма інструмента — бувають L-образні та прямі варіанти (останні відрізняються вертикальним положенням двигуна, що робить їх більш компактними, перші — більш вузькі і довгі).

Перфоратор може також мати деякі додаткові функції, які бувають досить корисними. Серед них можна виділити обмежувач глибини отвору, перемикач швидкостей, зворотне обертання валу.

Основна комплектація

На ринку сьогодні можна зустріти прилади з повною комплектацією чи без неї. Останній варіант не найкращий, адже вам прийдеться докуповувати додаткові деталі. Перед покупкою обов’язково перевірте, щоб в кейсі разом з інструментом були:

додаткові щітки електродвигуна; основний комплект бурів — його повинно вистачити для будь-яких побутових проблем, проте для професійного використання буде замало.

При виборі перфоратора потрібно також звертати увагу на фірму виробника. Якщо ви хочете отримати надійний та якісний прилад, краще зупинитися на популярному бренді.


Переглядів: 5283
Поширень: 0

Останні новини