Нові гойдалки та каруселі встановили в 34 дитячих садочках Вінниці

В рамках програми міськради атракціони на ігрових майданчиках планують замінити в усіх дошкільних навчальних закладах. Наразі, нові гойдалки та каруселі встановили в 34 дитячих садочках. Дошкільному навчальному закладу «Веселка» наступного року виповниться 45. На ігрових майданчиках приладдя старого зразка – бігова доріжка, спортивні дуги для лазіння, кольорові куби для розвитку влучності. В шинах – острівці зелені, за якими доглядають вихованці садочка.

На початку літа тут встановили нове обладнання. Це – гойдалки, каруселі, автомобілі та гелікоптери. Загалом, 24 одиниці приладдя, вартістю 120 тисяч гривень.

Катерина Шундровська, завідувачка дитячого садочка № 52 каже, що обладнання відповідає віковим особливостям дітей, це дозволить безпечно проводити ігрову діяльність. Вихованці в захваті, навіть у чергах стояли спочатку.

Програму осучаснення ігрових майданчиків у дошкільних навчальних закладах міста розпочали у 2015 році. Тоді придбали нові гойдалки та каруселі для 5-ти садочків. Минулого року на нове обладнання витратили 2,5 мільйони гривень. Його встановили в 19-ти закладах.

Проект реалізують з коштів міського бюджету та державної субвенції, яку виділили місту на соціально-економічний розвиток території.

За словами Оксани Яценко, директорки департаменту освіти Вінницької міськради, робота з оновлення обладнання наразі проходить у 5 ДНЗ Вінниці. Усе має відповідні сертифікати якості, вироблене в Україні. Програма розрахована до 2020 – го року.



Переглядів: 3376
Поширень: 0

Останні новини