Обрали лікаря - виберіть страхову

Про запровадження страхової медицини вже говорять роками. Цього року дійсно починають відбуватися справжні системні зміни в медицині, бо первинна ланка починає фінансується за принципом "гроші за пацієнтом", а не "ліжко-місць". Тепер поліклініки зобов'язані безплатно надавати послуги особам, з якими підписали декларації і за них отримують гроші. Хоча сам перелік послуг є досить обмеженим та передбачає лише базові аналізи, а програма "Доступні ліки" компенсує частково вартість окремих медикаментів на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет ІІ типу. 

Але ваше лікування може оплачувати страхова компанія, як це робиться у більшості цивілізованих країн. Як правило, програми медичного страхування включаються у соціальні пакети на підприємствах відповідальними роботодавцями. Проте чи доступні такі програми звичайному громадянину? На сьогодні більшість страховиків пропонують або колективні програми, або ж страховки від нещасного випадку (перелом, опік) чи окремих захворювань: рак, діабет тощо. Беруть колективи із деклараціями про стан здоров'я людини, "щоби не влетіти". До того ж досить проблематично ознайомитися з конкретними умовами медичного страхування до укладання самого договору.

- У міжсезоння на підприємстві "Вінницяоблтеплокомуненерго" я взяла відпустку за власний рахунок і відповідно припинилась моя медична страховка. Поскільки я не один рік вже застрахована, вирішила звернутися в офіс компанії "МІСТО". Я оформила поліс за десять хвилин, причому за доступною мені ціною,- згадує Баштова Галина Володимирівна, 50 років.

Це стало можливим при запровадженні у 2018 році програми страхування "Здоров'я" в компанії "МІСТО". За своєю специфікою ця страховка є унікальною, адже доступна до укладення громадянами від 18 до 55 років без анкети, які не мають інвалідності та не перебувають на обліку в спеціалізованих диспансерах. Договір страхування є публічним, загальний ліміт на виплати за програмою становить 50 тисяч гривень по гострих та загостренням хронічних захворювань і травмам. У страховку не входить діагностика при поліклінічній допомозі, проте на сьогодні кожен клієнт компанії може скористатися 20% знижкою від партнерів - приватних медичних центрів страхової компанії "Місто" на такі послуги. Як зазначалося, договір укладається без декларації про стан здоров'я, але вступає в дію через 30 днів із моменту першої оплати. Річна вартість поліса на сьогодні становить 1 968 гривень або 164 гривні на місяць, тобто є можливість оплачувати помісячно. Оформити страховку можна в офісі компанії за адресою Хлібна, 25. Залишити заявку також можливо на сайті ic-misto.com.ua або в поліклініках міста.

- Ми переконані, що медичні страховки будуть допомогою і сімейним лікарям, і пацієнтам, адже дозволяють упевненіше підбирати ефективне лікування, знаючи, що страхова покриває витрати, - зауважує голова Наглядової ради СК "Місто" Олександр Фомін, доктор медичних наук, 61 рік. Отож, обрали лікаря - оберіть страхову.

Відповідно до наказу МОЗ України від 19.03.2018 року за номером 504 "Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги" визначено обсяг саме безкоштовної допомоги чи медичних послуг, які надаються закладами охорони здоров'я: 

динамічне спостереження за станом здоров'я пацієнтів, неускладненою вагітністю, здоровою дитиною; проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб (у тому числі із хронічних), травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів;  надання невідкладної медичної допомоги; направлення пацієнтів до вузьких спеціалістів; проведення обов'язкових медичних втручань щодо пацієнтів із наявними факторами ризику розвитку окремих захворювань (гіпертонія, рак, цукровий діабет тощо); проведення профілактичних втручань (вакцинація тощо); надання консультативної допомоги щодо формування навичок здорового способу життя;  надання окремих послуг паліативної допомоги пацієнтам усіх вікових категорій (призначення наркотичних засобів та психотропних речовин тощо); призначення лікарських засобів та медичних виробів; ведення первинної облікової документації, оформлення довідок, листків непрацездатності та направлень для проходження медико-соціальної експертизи, а також лікарських свідоцтв про смерть. 


Переглядів: 2568
Поширень: 2

Останні новини