"Сокілецький млин" в Немирівському районі хочуть повернути у власність держави

До прокуратури Вінницької області звернулась Вінницька обласна державна адміністрація щодо вжиття заходів з метою повернення у двержавну власність майна пам'ятки архітектури та містобудування "Сокілецький млин" у с. Сокілець Немирівського району. 

У ході розгляду звернення установлено, що у 2004 році рішенням виконавчого комітету Сокілецької сільської ради оформлено право колективної власності за сільськогосподарським підприємством на майновий комплекс, до складу якого безпідставно включено державне майно: підпірну стіну, шлюзи-плотину, підводящий канал, робочі лотки, вимощення двору, які є частиною пам'ятки архітектури та містобудування "Сокілецький млин".

У 2010 році Немирівським районним судом рішення виконавчого комітету Сокілецької сільської ради та свідоцтво про право власності, в частині державного майна, скасовано.

Однак, у 2018 році, вищевказане підприємство передало державне майно до статутного фонду іншого приватного товариства, яке за собою зареєструвало право приватної власності.

Прокуратурою Вінницької області скеровано до господарського суду Вінницької області позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності на майно та його витребування на користь держави в особі Вінницької обласної державної адміністрації.



Переглядів: 3975
Поширень: 0

Останні новини