Найбільше в агропромисловий комплекс Вінниччини інвестують Кіпр, Австрія та Німеччина

Про те, як підприємства агропромислового комплексу здійснюють інвестиційну діяльність повідомив  директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Ткачук. 

За січень-червень 2019 року в агропромисловий комплекс області вкладено капітальних інвестицій в обсязі  3129,1 млн грн, що на 9,6% більше аналогічного  періоду минулого року. В АПК області продовжується реалізація 79 інвестиційних проєктів на суму 6,7 млрд грн.

Частка капітальних інвестицій в АПК в загальному обсягу капіталовкладень Вінницької області складає 53,8%.

Станом на початок липня прямі іноземні інвестиції в сільське, лісове та рибне господарство склали 19,0 млн дол США, або приріст з початку року складає 1,7 млн дол США. Найбільше в АПК інвестують з Кіпру, Австрії, Німеччини.

В січні-вересні 2019 року підприємствами АПК завершено реалізацію 25 інвестиційних проєктів вартістю 491,9 млн грн та створено 227 нових робочих місць.

Зокрема в рослинництві завершено проєкт, розпочатий в 2015 році, по посадці волоських горіхів на загальній площі 970 га (ТОВ "Український волоський горіх" Могилів-Подільський район). В тваринницькій галузі реконструйовано 2 молочно-товарних ферми на 1100 гол./місць, приміщення для нетелей на 320 гол/місць та 2 свиноферми на 340 гол./місць.  Також для розвитку інфраструктури зберігання с/г продукції завершено реалізацію 10 проєктів, а саме побудовано 6 зерносушарок, 2 зерносклади на 6 тис. тонн та реконструйовано 2 плодосховища на 400 тонн. В харчовій та переробній галузі завершено 8 проектів, з них: реконструкція м'ясопереробного підприємства та будівництво цеху для переробки м'яса, встановлення обладнання для виробничої діяльності, складання і зберігання цукру на цукровому заводі, будівництво мініцеху з переробки молока потужністю 3 тонни/добу, будівництво мінімолокозаводу потужністю 5 тис л. молока на добу; реконструкція хлібопекарського цеху та приміщення по виробництву комбікормів потужністю 2 тис т.



Переглядів: 5749
Поширень: 0

Останні новини