Теплі речі для безхатченків

Вінничанам пропонують звільнити полички шаф від зайвого одягу та допомогти нужденним. Хтось старі речі виносить на смітник, а безхатченкам вони, можливо, врятують життя.

У Вінниці збирають зимовий одяг для тих, хто мешкає просто неба. Наразі, коли на дворі вже мінус, найбільше такі люди потребують теплі шкарпетки та рукавиці. Долучитись до благодійності та допомогти нужденним не замерзнути на вулиці в мороз, закликають вінничан у Фейсбук-спільноті «Побачити невидимих, почути мовчазних».

«Теплі рукавички та шкарпетки — асоціюються у нас з казковою зимою. А для безхатченків — це надзвичайно важливі речі, які іноді можуть зберегти їм життя»,- йдеться в публікації.

Теплі подарунки: светри, штани, шапки та інший зимовий одяг можна приносити в учбово-спортивний центр «Сенсей», на вул. Коцюбинського, 43. Речі там збиратимуть до 15 грудня.

Також, в спільноті поділились кількома способами допомогти безпритульним людям у скрутній ситуації:

теплі стосунки, підтримка й увага – це велика цінність, яка змінює життя людей; пошукай у своїй шафі непотрібний одяг нормальної якості й запропонуй його бездомним; якщо не знаходиш таких людей у місті, прив’яжи пакет з їжею до сміттєвого контейнера – бідні заберуть; віддай безхатченку свій старий рюкзак або велику сумку; у холодну пору року розбуди того, хто заснув на морозі.

За підрахунками громадських організацій, які опікуються людьми, що залишились без даху над головою, таких у Вінниці майже дві сотні.

Нагадаємо, щоп’ятниці на площі біля Ринку «Урожай», після опівдня, бездомних годують безкоштовними обідами.



Переглядів: 3778
Поширень: 1

Останні новини