Наступного року на Вінниччині планують відремонтувати понад 300 км доріг та 5 мостів держзначення

21 листопада голова ОДА Владислав Скальський оглянув хід ремонтних робіт в області на дорогах загального користування державного та місцевого значення. В ході візиту Ігор Корольчук ознайомив з ключовими пріоритетами діяльності профільної служби на 2020 рік, а також з обсягом виконаних робіт по розбудові і відновленню дорожньої інфраструктури області.

Так, за словами Ігоря Корольчука, у 2019 році основну увагу було сконцентровано на дорогах міжнародного значення М-12/Е50 на маршруті від Вінниці в напрямку Умані та М-21/Е583 на маршруті від Вінниці до Могилів-Подільського. У межах області у 2019 році продовжувалась реалізація проєкту GO Highway, у частині виконання ремонту автомобільної дороги М-12/Е50.

На сьогодні вже завершено роботи з капітального ремонту на 97% на 5 ділянках автошляху М – 12 та  повністю закінчено усі поточні та середні ремонти. «Стосовно автошляху М – 12, то в наступному році  залишається зробити ще 19 км. Це дві ділянки поточного ремонту поблизу Гайсина, а також одна ділянка капітального ремонту. Крім цього, залишилося відновити дві ділянки на великій об’їзній, а також два мости», - зазначив Ігор Корольчук.

Стосовно М-21, то із 11-запланованих кілометрів вже здано в експлуатацію всі об’єкти, зокрема і Немирівська розв’язка. Всього на Вінниччині за поточний рік відремонтовано 73,3 км із 90 запланованих. За словами Ігоря Корольчука, до кінця цього року  будуть введені в експлуатацію решта об'єктів, зокрема і 4 мости.

Щодо планів на 2020 рік, то в пріоритеті — завершення ремонту траси М-12 (залишилось зробити 19 км  та 2 мости, на ці роботи потрібно 1,1 млн грн) та продовження ремонтних робіт на автомобільній дорозі міжнародного значення М–21 «Виступовичі–Житомир–Могилів-Подільський» (залишилось відремонтувати  89 км, на які  потрібно 3,1 млрд грн).

Всього попередньо у 2020 році Службою автомобільних доріг Вінниччини заплановано відремонтувати близько 300 км доріг та 5 мостів державного значення. На ці цілі потрібно понад 8 мільярдів гривень.

Голова облдержадміністрації Владислав Скальський погодився із тим, що спочатку потрібно довести до ладу основні автомагістралі, а потім братися за регіональні дороги. «Важлива увага на М-12, бо вона входить до проєкту GO Highway. Потім ми концентруємось на регіональних дорогах, які повинні забезпечувати належну комунікацію наших населених пунктів, в тому числі й ОТГ. Бо вони залежать від цих доріг. І будемо співпрацювати із міжнародними фінансовими організаціями задля того, щоб інтенсифікувати процеси, залучити додаткові кошти, щоб не чекати можливостей фінансування, а знаходити комбінацію поєднання державних коштів і тих, які можна залучити із міжнародних фінансових організацій. Нам потрібно якомога швидше відновити дорожню інфраструктуру. Це перша і головна запорука ефективного розвитку територій»,- наголосив Владислав Скальський.




Переглядів: 2418
Поширень: 1

Останні новини