Іванівська ОТГ відкрила нову сільську амбулаторію у с. Гущинці

Іванівська сільська ОТГ Вінниччини  збудувала власним коштом нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини у с. Гущинці, що входить до складу ОТГ.  На запрошення сільської ради с. Іванів на урочисту подію завітала делегація представників Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD  з Європою».  Олег Левченко, керівник Центру привітав жителів громади та підкреслив значення  реформи з децентралізації,  що забезпечує високу якість послуг для жителів  міст і сіл.

Мешканці  сіл Іванівської громади зібралися біля будівлі нової амбулаторії, шоб оглянути нову амбулаторію  ОТГ. На зустріч запросили  представників Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА,  Калинівської районної ради, місцевих підприємців,  будівельників – виконавців проекту.

Учасників  зібрання привітали голова Іванівської ОТГ Михайло Кулик, а також представники  обласної та районної влади. Кращі працівники сільської ради, а також спонсори будівництва, на честь відкриття амбулаторії  отримали нагороди та подарунки від керівництва ОТГ.

«Ми розпочали будівництво навесні 2019 року. Свого часу громада подавала заявку на участь у державній програмі підтримки сільської медицини, але нам було відмовлено через певні критерії. Тому,  депутатським корпусом сільської ради, в грудні 2018,  було прийнято рішення профінасувати будівництво амбулаторії у с. Гущинці коштом місцевого бюджету. Проект  коштував 3, 5 млн грн, з них – близько 500 тис грн спонсорська підтримка від місцевого бізнесу -  фермерського господарства «Янівське», - повідомив Михайло Кулик.

За словами керівника громади,  близько пів-року  тривало будівництво, яке завершилось із невеликою затримкою через технічні питання. Громада  повністю  відремонтувала приміщення  сільського магазину,  що не працював тривалий час, були замінені вікна, двері, покрівля,  система опалення та водопостачання, а також встановлено твердопаливний котел для обігріву будівлі. Присутніх запросили завітати до амбулаторії та оглянути приміщення, де надаватимуть медичні послуги  мешканцям ОТГ. Гущинецька амбулаторія сімейної медицини буде обслуговувати  жителів сіл Гущинці,  Кам’яногірка, а також с. Мізяків, мешканці якого підписали декларації із  місцевим  сімейним лікарем. Тут працюватимуть   кваліфіковані лікарі, медперсонал. Амбулаторія  оснащена  сучасним медичним обладнанням, є стоматологічний кабінет,  маніпуляційна, кімнати для огляду дітей та денний стаціонар.

«Кожен мешканець села заслуговує на якісне обслуговування.  Сьогодні по країні відчувається  нестача медичних кадрів і кожен сімейний лікар, який працює,  в  тому числі і в селі, повинен мати всі сучасні умови для роботи, адже це  наші люди, діти, це наше майбутнє, бо ми того варті», - зазначив під час  відкриття амбулаторії  Михайло Кулик, голова  Іванівської ОТГ. Він подякував  усім, хто підтримав ініціативу будівництва нового об’єкта  сільської  медицини  та побажав здоров’я жителям громади.



Переглядів: 4397
Поширень: 0

Останні новини