Щиро каялися та обіцяли більше такого не робити: студентів, які намагались пошкодити бронзового кота, покарали гривнею

Вінницький суд визнав винними двоє студентів, які 18 листопада намагалися пошкодити скульптуру мурчика та гусей на Київському мосту.

Правопорушення зафіксувала камера «Ситуаційного центру». Молодиків затримали та доставили до Київського відділку поліції. Ними виявились курсанти одного з ВНЗ Вінниці.

Їх оштрафували за статтею «дрібне хуліганство».

За свою «нелюбов» до бронзових тварин вони заплатять штраф — по 119 гривень кожен.

«На судовому засіданні правопорушники щиро каялися, запевняли суд, що більше такого не повториться та разом з тим, пояснили, що хотіли сфотографуватися зі скульптурою кота, але не мали наміру її ламати», - йдеться на сайті Вінницького міського суду Вінницької області.

Довідково: Стаття 173. Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, – тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Нагадаємо, це вже не перша спроба поламати бронзову прикрасу Київського мосту.



Переглядів: 2182
Поширень: 0

Останні новини