Якими бувають зубні щітки і як обрати свою?

Зубна щітка — це запорука здорових зубів і незамінний предмет особистої гігієни для кожної людини. Вона допомагає підтримувати порожнину рота в ідеальному стані.

Існує душе великий асортимент зубних щіток. Значна кількість виробників по всьому світу намагається зробити цей аксесуар максимально зручним і якісним, враховуючи всі рекомендації провідних стоматологів.

Якими бувають зубні щітки?

Зубні аксесуари можна умовно розподілити на категорії:

Зубна щітка. Найпоширеніший вид — звичайний компактний прилад. Його легко тримати в руці, він швидко видаляє наліт і залишки їжі. Деякі моделі мають поверхні для чищення язику. Другий варіант — електрична модель, яка гарно розм’якшує наліт і змітає його з емалі, пульсуючи і роблячи тисячі зворотньо-обертових рухів. Вона буває з різними режимами чищення.

Зубний центр. Це цілий комплекс обладнання для ротової порожнини, він розробляється з останніми урахуваннями передових досягнень в стоматології. Цей центр створений для підтримки здорового стану рота. Найчастіше до його комплектації входять електрична зубна щітка та іригатор https://allo.ua/ru/irrigatory/.

Як обрати зубну щітку?

В більшості випадків придбання щітки не займає більше двох хвилин, і вона вибирається за принципом приємного кольору, адекватної ціни і відомого виробника. Не вірний вибір може нашкодити яснам і емалі зубів.

Для правильного вибору потрібно враховувати стан порожнини роту, викривлення зубів та наявність хвороб, наприклад, пародонтоз потребує певні щітки, які б не пошкодили чутливі ясна.

Щітка повинна мати не дуже велику голівку, щоб добре чистити корінні зуби. Щетина має бути штучною (на натуральній швидко розмножуються бактерії), також не силіконова, а з поліестру чи нейлону.

Краще, якщо щетинки будуть не різнорівневі, а матимуть одну довжину. Якщо рівень різний, то зуби прочищаються гірше. Крім того, щетина повинна бути густою: так ефективніше відбувається очищення.

Найкраще всього порадитися зі стоматологом, бо саме фахівець зможе врахувати всі тонкощі та порекомендувати оптимальну модель цього предмета особистої гігієни.


Переглядів: 4332
Поширень: 0

Останні новини