Вінниця перше місто в Україні, де запроваджено комплексний електронний квиток

Це інноваційне рішення буде запроваджено у всьому громадському транспорті міста. Система уже працює в трамваях, до кінця року буде в тролейбусах та муніципальних автобусах. А з січня – в маршрутках. Наше місто першим в Україні впроваджує електронний квиток у такому комплексному варіанті.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"У першу чергу, це комфорт та зручність для пасажирів. Розплатитися за проїзд тепер можна Муніципальною карткою вінничанина, безконтактними банківськими картками та за допомогою смартфона з NFC-модулем. Сам протестував у трамваї разом з колегами та журналістами – працює.

Зазначу, що е-квиток – лише одна із складових Муніципальної картки вінничанина. У подальшому її власник зможе користуватись додатковими сервісами.

Зрозуміло, що на першому етапі переходу на електронну систему оплати проїзду у пасажирів будуть виникати питання, тому що зміни – це завжди певні незручності, коли потрібно призвичаїтись до нового.

Але я переконаний, що реалізація цього проекту стане важливим кроком в покращенні роботи транспортної системи міста. Коли ми отримуємо такі престижні європейські нагороди у сфері транспорту, як наприклад CIVITAS Awards, розуміємо: прогрес є, але роботи ще чимало. Якість послуг передусім. Сподіваюсь, вінничанам сподобається новація. Цікаві ваші відгуки", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 4982
Поширень: 1

Останні новини