Герої не вмирають: у Вінниці розгорнули виставку в пам'ять «Зуліка»

У Вінницькому краєзнавчому музеї відкрили нову експозицію. Її присвятили пам’яті вінничанина, який віддав життя, обороняючи «пекельний» аеропорт.

«Кіборг» Сергій Зулінський зник безвісти 20 січня 2015 р. в Донецьку під час бою з ворожими збройними формуваннями. Оборону аеропорту тривала 242 дні, вона забрала життя більше сотні військових. Серед них був і «Зулік».

«Він казав, що любить Україну, як мене, — розповідає мама Сергія Галина Василівна, — Після Нового року, після його відпустки, 20 січня по телевізору передали, що взяли аеропорт. Він не виходив на зв'язок. Коли дружина набрала його на номер, який вони тільки двоє знали, їй невідомий голос відповів: він більше не повернеться».

Наприкінці березня цього ж року тіло молодшого сержанта 81-ї окремої аеромобільної бригади (90-го окремого аеромобільного батальйону) впізнали рідні в одній з лікарень Дніпра.

3 квітня 2015 року,  тисячі громадян проводжали Героя в останню путь.

До Дня Збройних сил України, у Вінниці розгорнули виставку, присвячену Сергію Зулінському.

На її відкриття до краєзнавчого музею прийшли найрідніші Сергія: мама, дружина, донечка, а також побратими. 

На другому поверсі музею, на стелажах, відтепер експонуються особисті речі Героя: документи, численні нагороди та газетні вирізки з новинами про Сергія Зулінського. 

«Ми віддали в музей його одяг, фотографії на постійно, а медалі ми потім заберемо», - каже мати Сергія пані Галина.

На будівлі Вінницького гуманітарно-естетичного коледжу № 29, де навчався «кіборг» встановили меморіальну дошку. Також на його честь перейменували й оду з вулиць міста: вулиця Тарногородського з 2015 року носить ім’я  Сергія Зулінського.



Переглядів: 2702
Поширень: 0

Останні новини