Як у МакДональдз: юні вінничани внесли корективи у своє шкільне меню

Замість звичайної шкільної їжі – смачний та соковитий бургер. Для молодших учнів школи №4 ім. Д.І. Менделєєва влаштували «день гамбургера».

Таке меню в останній «робочий» день вони обрали самі, адже, перш ніж його затвердити, класні керівники провели опитування.

«Ми намагаємось урізноманітнити меню у вінницьких школах. Щоб воно було не лише ситним, корисним і смачним, а й приносило гастрономічне задоволення дітям», - розповідає технолог КП «Меридіан» Олена Шулепа.

На вибір учням 3-4 класів готували бургери з курячою котлетою, ковбасою, сиром.

«Булочки ми випікаємо самі: пшеничні із кунжутом та зернятами соняшника, намащуємо їх кетчупом, який також самі виготовляємо на кухні, — каже шкільний кухар Тетяна Ковальчук, — І вже у всі три види бургерів додаємо свіже листя салату та солений огірочок».

А поки кухарі закінчують приготування страви, учні 3-4 класів вмощуються за столами з табличками, де позначені види гамбургерів.

«Ідея мені дуже сподобалась. Я люблю їсти в МакДональдз, люблю картоплю фрі, піцу, тому було б класно, якби ще ці страви готували для нас в шкільній їдальні», - розповідає в очікуванні свого обіду третьокласник Артем Гайдей.

«Гамбургери дуже смачні, з огірочком. Хочу так кожного дня їсти. Клас!», - додає однокласниця Артема Єва Мельник.

Це пілотний проєкт, який запроваджують у школі. Якщо дітям сподобається, то раз на тиждень «балуватимуть» оригінальним меню й учнів 1-2 класів.



Переглядів: 4236
Поширень: 1

Останні новини