За використання природних ресурсів Вінниччини до бюджетів надійшло понад 1млрд грн.

За використання лісів, водних ресурсів, землі та надр Вінниччини користувачі цих природних скарбів перерахували упродовж січня-листопада 2019 року 1 млрд 23 млн 876,1 тис. грн. Як інформує управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області – це майже на 133,9 млн грн більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за землю – понад 87,4 відсотків або 895,2 млн грн. Другою за розміром є рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів майже 4,7 відсотків або 47,8 млн грн.. Плата за спеціальне водокористування –займає третє місце і становить 4,0 відсотки або близько 41,3 млн. грн. На рентну плату за користування надрами та радіочастотним ресурсом припадає решта або більше 39,5 млн. грн.

У податковій службі зазначають, що платежі за використання природних скарбів вінницького краю є важливим джерелом фінансування місцевих громад. Адже за одинадцять місяців 2019 року у їхніх бюджетах осіло понад 93 відсотки із зазначеної суми. Отож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, місцеві громади.



Переглядів: 4714
Поширень: 1

Останні новини