На вінницькому 45-му заводі на замовлення Нацгвардії виготовили перший авіазаправник

За часи Незалежності це перший подібний проект в Україні. Така техніка може використовуватися також і в цивільній авіації - підприємство готове поставити свою розробку на серійне виробництво.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Сьогодні побачив, яку унікальну техніку виробляє вінницький 45-й завод. Цього року тут впровадили нову розробку – авіазаправник. Завод взяв високу планку - в Україні це перший такий проект за часи Незалежності. Колектив сам не сподівався, що зможе впоратися із завданням такої складності. Замовила аеродромний заправник палива Національна гвардія. Ця машина може використовуватися також у цивільній авіації. Заправник може бути цікавим і для вінницького аеропорту. Підприємство готове поставити свою розробку на серійне виробництво.

Дуже важливо, що на ДП «45 експериментальний механічний завод» зберігся колектив, а підприємство отримує більше державних замовлень. Тут реанімують автівки, які повертаються з зони ООС, виготовляють танкові ремонтні майстерні, розробляють нові типи техніки для армії.

Приємно, коли вінницькі підприємства отримують нове дихання. Виклики, звичайно, є - 45-й завод потребує модернізації та інвестицій у розвиток. І це питання має вирішуватися комплексно, адже підприємство державне", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 4937
Поширень: 4

Останні новини