У Вінницькому національному технічному університеті вивчатимуть технології Oracle

З нового навчального року інновації Oracle Corporation інтегруватимуться у навчальний процес Вінницького національного технічного університету, зокрема його кафедри комп’ютерних наук. Потому є перспектива сертифікації молодих фахівців і їх працевлаштування в ІТ-компаніях, що співпрацюють з Oracle. Такі обговорення відбулися 2 серпня під час відвідин вишу європейськими представниками Oracle Corporation.

На початку серпня Україну відвідали європейські представники всесвітньовідомої ІТ-компанії Oracle Corporation. Відвідали вони лише два міста України – Київ та Вінницю.

У Києві знаходиться українське регіональне представництво компанії. А от Вінниця зацікавила європейських представників своєю активністю із впровадження нових технологій та зростанням клієнтів ІТ-продуктів Oracle за останній період.

Нагадаємо, що Oracle Corporation – американська ІТ-корпорація, яка розробила знамениту базу даних Oracle Database (перша БД, що підтримувала мову SQL). Ще одна ключова розробка компанії – VirtualBox Oracle, софт віртуалізації для операційних систем. Також, Oracle займається ще і поставками серверного обладнання, впровадженням ERP-, CRM- та SCM-систем. Останнім часом ІТ-корпорація Oracle є одним із лідерів по впровадженню новітніх ІТ-технологій, зокрема, сервісів хмарних обчислень, Blockchain, машинного навчання (Machine Learning) та штучного інтелекту (Artificial Intelligence). Придбати продукти Oracle можна більш ніж в 150 країнах завдяки розгалуженій дистриб'юторській мережі. За приблизними підрахунками Oracle має 430 000 клієнтів у 175 країнах світу. Уже декілька років поспіль засновник Oracle Ларрі Еллісон займає 3-ю сходинку найбагатших людей світу за версією Forbes.

Важливою складовою стратегії розвитку Oracle Corporation є співпраця з академічним співтовариством в контексті впровадження навчальних програм Oracle для розвитку професійних навичок студентів та молодих фахівців, розширення доступу до можливостей сучасних цифрових технологій, підтримки StartUp проектів, тощо.

В даному контексті 2 серпня 2018 року у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) відбулась зустріч керівництва вишу із європейськими представниками Oracle – Marian Zelenay, Customer Succes Manager (Словакія) та Alexandr Barbaneagra, Senior Cloud Consultant in Oracle (Румунія), а також представником Oracle в Україні – Олександром Каплуном (Київ).

Під час зустрічі були обговорені спільні позиції, що представляють інтерес для обох сторін.

Ректор ВНТУ Володимир Грабко, запевнив європейських представників, що у виші активно підтримуються усі ініціативи із впровадження нових ІТ-технологій та наявний значний потенціал активної та водночас креативної молоді, яка прагне до отримання сучасних знань та нових професійних навиків, що викликало інтерес представників Oracle.

Представник Oracle-Україна Олександр Каплун відзначив стрімкий розвиток та значну активність із впровадження хмарних технологій Oracle ІТ-компаніями Вінницького регіону, зокрема, представником Oracle у Вінниці – Apex.Rest (CEO – Олексій Вихристюк).

Доречно зазначити, що саме завдяки активній співпраці вишу, зокрема кафедри комп’ютерних наук, із Apex.Rest ця зустріч у ВНТУ стала реальністю.

Олексій Вихристюк, CEO Apex.Rest, відзначив поточні успіхи та значну перспективу подальшої співпраці із ВНТУ починаючи із місцевого рівня та розвиток подальших проектів регіонального та європейського рівнів.

Зокрема, під час зустрічі було погоджено, що на місцевому рівні із цієї осені представники Apex.Rest інтегруватимуть власний практичний досвід та технічні навики використання інновацій Oracle у навчальний процес вишу (починаючи із кафедри комп’ютерних наук). А в подальшому, при зростанні інтересу студентів та якісних показниках інтеграції, є перспектива щодо сертифікації молодих фахівців, зайняття ними вакансій працевлаштування та відносно легкого входження у виробничий процес ІТ-компаній, що співпрацюють з Oracle.

Для молодих ІТ-фахівців – це звичайно буде безцінний досвід, що відкриває чудові можливості працевлаштування та перспективи кар’єрного зростання. Адже Oracle Corporation після купівлі Sun Microsystems, Inc. у 2009 році є власником і їхньої розробки – однієї із найпопулярніших мов програмування Java.

А ввечері того ж дня на базі Креативного простору Артинов у Вінниці відбувся «Oracle live code 2018 Ukraine», де європейські представники Oracle провели високопрофесійні лекції та майстер-класи для зацікавлених представників ІТ-спільноти та науковців вишів.

Разом із тим, спікерами «Oracle live code 2018 Ukraine» також були: представник Oracle в Україні – Олександр Каплун; CEO Apex.Rest – Олексій Вихристюк; Lead Software Engineer in Exadel – Андрій Яковенко; асистент кафедри комп’ютерних наук ВНТУ та Software Engineer in Starburst Labs – Євген Шемет.

Було представлено одну із найпередовіших програмних технологій GraalVM, що дозволяє інтеграцію більшості мов програмування та їх спільне використання безпосередньо у запитах нових реляційних БД Oracle та MySQL.

Таким чином, дана подія є черговим підтвердженням активного розвитку ІТ-індустрії в Україні та високим професійним рівнем вітчизняних ІТ-фахівців.



Переглядів: 3839
Поширень: 0

Останні новини