У Джулинській ОТГ відкрили модернізований центр надання адміністративних послуг

У Джулинській сільській ОТГ запрацював сучасний Центр надання адміністративних послуг. На урочисте відкриття ЦНАП, що відбулось 11 грудня,  привітати мешканців  громади приїхали представники виконавчих органів влади обласного та районного рівня,  сусідньої  Шляхівської ОТГ.  Жителів громади привітав голова Джулинської ОТГ  Петро Швець. Він  вручив сертифікати  працівникам  Центру надання адміністративних послуг громади. Учасники урочистого заходу  оглянули оновлене приміщення та ознайомились із можливостями ЦНАП,  модернізованого за підтримки  Програми « U-LEAD з Європою».

З 2017 року  Джулинська громада  розпочала створення  системи адмінпослуг  для населення в рамках реалізації одного із пріоритетів розвитку території. Фахівці сільської ради  розробили проект  щодо створення ЦНАП  та подали його на участь у відборі  з модернізації і створення ЦНАП  від Програми  «U-LEAD  з Європою». Джулинська ОТГ була відібрана експертами Програми  до числа  громад – учасників І Фази Впровадження.

Впродовж підготовчого етапу створення  належного ЦНАП  у Джулинській  громаді відремонтували приміщення майбутнього Центру надання адмінпослуг, а також розпочали співпрацю із Програмою «U-LEAD з Європою», яка  надала фінансову та консультаційну підтримку проекту  з облаштування  сучасного ЦНАП для ОТГ.

Джулинський ЦНАП розташовується на першому поверсі  будівлі сільської ради, площа 50 кв м,  облаштовано 5 робочих місць, серед них і робоче місце  з видачі ID карток та закордонних паспортів.

«ЦНАП  Джулинської громади  зручний для мешканців ОТГ, а також для жителів  сусідніх громад. У нас добре транспортне сполучення, тож кожен може  приїхати і отримати  якісну послугу у Джулинці. Свого часу, за кошти місцевого бюджету ми придбали робочу станцію з видачі паспортів, це коштувало близько 300 тис грн. Відтепер, ми обслуговуємо не тільки жителів нашої громади , а й сусідів, в тому числі і з населених пунктів Кіровоградщини, що розташовані поряд.  Послуги в ЦНАП надаються протягом робочого  тижня, щоденно з 9.00 до 18.00. От, наприклад, паспортні послуги по понеділках в райцентрі отримати неможливо – вихідний,  а ми працюємо, до нас приїжджають. В цілому, близько 400 відвідувачів обслуговує Джулинський ЦНАП щомісяця. Працівники  Центру  - висококваліфіковані фахівці,  пройшли відповідне навчання за сприяння Програми  U-LEAD», - повідомив Василь Андрущенко, керівник відділу  ЦНАП Джулинської сільської ради.

Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» Джулинська громада  отримала сучасні меблі, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення для ЦНАП.  Центр облаштований зручностями для всіх категорій населення, пристосований  для потреб матерів з дітьми, осіб з інвалідністю, а також має  ігрову дитячу зону.

Як зазначив керівник  ЦНАП Джулинської ОТГ  Василь Андрущенко, в ОТГ надаватимуть близько 80  видів адміністративних послуг, з часом тут планують суттєво  розширити їх перелік . Громада співпрацюватиме із  Пенсійним фондом, Центром зайнятості, Держгеокадастром, у ЦНАП надаватимуться послуги державної реєстрації усіх видів,  мещканці зможуть отримати різноманітні довідки, витяги, консультації.

Варто зазначити, що мешканців  сусідньої  Шляхівської ОТГ Джулинський ЦНАП обслуговуватиме в рамках  Угоди про міжмуніципальне співробітництво.

Тож відтепер,  належні адміністративні послуги для населення за сучасними стандартами надаватимуться і в одній з найвіддаленіших від обласного центру - Джулинській сільській ОТГ Вінниччини.

Програма для України з  розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності і розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується  Європейським Союзом та його країнами – членами  Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.



Переглядів: 2603
Поширень: 0

Останні новини