У Вінниці святкували Польський Святвечір

У Вінницькій обласній філармонії імені Миколи Леонтовича відбувся Польський Святвечір у Вінницькому консульському округу. Одна з найбільших подій такого типу в Україні, що об’єднує та збирає до спільного колядування понад 400 осіб польського походження з Вінниччини, Житомирщини, Хмельниччини та Буковини.

У дружній та теплій атмосфері відбулась зустріч Віце-маршалека Сейму Республіки Польща Малгожати Госєвської з головою облдержадміністрації Владиславом Скальським. Також участь в урочистих заходах взяли Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дам’ян Цярціньскі, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко та польська діаспора.

Вітаючи польську спільноту із прийдешніми Різдвяними святами, голова облдержадміністрації Владислав Скальський підкреслив, що дружба між Польщею й Україною має давні міцні традиції, а міста-побратими Вінниця і Кельце разом уже понад 60 років: «Надважливим є те, що почалась горизонтальна співпраця. Нам не потрібні жодні директиви зверху, тож ми спілкуємось як на рівні наших департаментів і управлінь, так і на рівні родин і спільнот. Сьогодні маю велику честь насолоджуватись у вашому чудовому товаристві різдвяними колядками напередодні найбільшого і найвеличнішого свята у році - Різдва Христового. Тож хочу побажати усім  миру, добра і достатку у родинах».

Від імені депутатського корпусу обласної Ради привітав присутніх на святі Анатолій Олійник, зазначивши, що під час Різдвяних святкувань і діти, і дорослі свої мрії і думки спрямовують до Господа, просячи миру, злагоди та всяких гараздів. Тож голова обласної ради побажав усім Божих благословінь.

Від міського голови Сергія Моргунова вітання гостям із Польщі та всім учасникам святкового дійства передала його заступник Галина Якубович.

«Цей чудовий вечір, організований польським консульством є свідченням того, що ми є дружніми народами і так буде завжди»,- підкреслила Галина Якубович.

До колядування долучились та співали різдвяних колядок Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дам’ян Цярціньскі та всі працівники Консульства, а також незмінний гість Польського Святвечора - ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ єпископ Леон Дубравський. Під час заходу всі присутні мали змогу насолодитися польськими колядками та поринути в атмосферу справжнього Різдвяного свята.




Переглядів: 2849
Поширень: 0

Останні новини