У Вінниці продовжується будівництво твердопаливної котельні та реконструкція газової

У рамках проекту «Реконструкція системи теплозабезпечення мікрорайону Зулінського – Київська» триває будівництво твердопаливної котельні та реконструкція газової за адресою вул. Зулінського, 9.

Роботи з будівництва твердопаливної котельні розпочалися 1 лютого, на сьогодні тривають роботи і з будівництва твердопаливної, і з реконструкції газової котельні одночасно.

Будівництво твердопаливної котельні включає: спорудження будівлі твердопаливної котельні з монтажем основного обладнання потужністю 3,3 МВт, складу тріски, вагів, зовнішніх інженерних мереж та благоустрою. Побудований комплекс буде поступово підключений до мереж реконструйованої газової котельні, що дасть можливість збільшити виробництво теплової енергії майже до 17 MВт та можливість використання альтернативних видів палива (деревної тріски).

Проект з будівництва твердопаливної котельні реалізовується  за рахунок коштів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та Вінницької міської ради у розмірі 29,2 млн. гривень та грантових коштів Швейцарської конфедерації у вигляді безкоштовної поставки новітнього обладнання та надання супутніх послуг на загальну суму близько 1,71 млн швейцарських франків.

Обсяг виконаних робіт з будівництва твердопаливної котельні станом на 9.08:

монтаж опор освітлення –    100%, монтаж елементів каркасу – 100 %, влаштування приямків, фундаментів під обладнання, каналів, основ підлог –100 %. монтаж димової труби – 40% монтаж технологічного обладнання – 37% благоустрій – 45%

Реконструкція газової котельні включає: демонтаж інженерного, технологічного обладнання й будівельних конструкцій, проведення необхідних будівельно-монтажних робіт, влаштування внутрішніх та зовнішніх мереж, пусконалагоджувальні роботи.

Проект з будівництва газової котельні реалізовується за рахунок коштів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та Вінницької міської ради у розмірі 14,5 млн. гривень та грантових коштів Швейцарської конфедерації у вигляді безкоштовної поставки новітнього обладнання та надання супутніх послуг на загальну суму близько 1,16 млн швейцарських франків.

Обсяг виконаних робіт з реконструкції газової  котельні станом на 9.08:

монтаж димової труби - 50 %. ремонт внутрішнього опорядження, покрівлі – 95%. підсилення несучих конструкцій - 100%. влаштування фундаментів під обладнання - 100 %. монтаж технологічного обладнання – 37% електромонтажні роботи -20 %

Роботи виконуються відповідно до графіку.

Загалом реконструкція системи теплопостачання мікрорайону Зулінського – Київська відбувається з 2016 року в рамках «Проекту з енергоефективності м. Вінниця», який впроваджує КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», Вінницька міська рада за підтримки Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації.

Заходи проекту «Реконструкція системи теплозабезпечення мікрорайону Зулінського – Київська».:

заміна теплових мереж загальною протяжністю близько 9 км у двотрубному прокладанні з використанням попередньо ізольованих трубопроводів (роботи виконано у 2016) улаштування 68 шт. індивідуальних теплових пунктів (роботи виконано у 2016), будівництво твердопаливної котельні потужністю 3,3 МВт (роботи виконано у 2018) реконструкція газової котельні (роботи виконано у 2018).

Реалізація проекту в даному мікрорайоні дасть можливість:

зменшити споживання природнього газу в рік на 3,4 млн. м3, зменшити викиди двоокису вуглецю на 6,5 тис. тон. в рік.

Реконструкція покращить якість надання послуг з теплопостачання наступних споживачів:

житлові будинки – 158 шт, дитячі садочки – 5 шт школи – 4 шт, лікарні – 3шт.



Переглядів: 4843
Поширень: 1

Останні новини