У місті пройшов фестиваль дитячої творчості «Без обмежень»

23 грудня у Вінницькому академічному театрі ім. М.К.Садовського відбувся фестиваль дитячої творчості «Без обмежень».  Вже другий рік поспіль він об’єднує в дружньому колі дітей та молодь з інвалідністю для того, щоб підтримати та допомогти розкрити їхній творчий потенціал і залучити їх до мистецького життя нашого міста. 

Учасників фестивалю та ведучих привітала заступниця міського голови Галина Якубович. 

«Ми завжди згадуємо слова нашої Раї Панасюк, яка завжди казала, що бар’єри, вони лише в голові і вони нікому не потрібно. А коли люди об’єднуються, коли вони хочуть і прагнуть робити щось добре, щире, гарне, творче, тоді разом все виходить. Кожен з нас сьогодні відчуває ту атмосферу, яка панує в цьому залі, атмосферу творчості, щирості, добрих емоцій, які потрібні кожній людині. Передаю вітання від міського голови Сергія Моргунова, від депутатського корпусу Вінницької міської ради. Бажаю, діткам та молодим людям, які сьогодні виступають, нових творчих досягнень та щоб у них здійснювались мрії. В цьому фестивалі кожен може представити свою творчість, реалізувати себе. Дітки дійсно талановиті», – каже Галина Якубович.

Цього року фестиваль став міжнародним, у ньому взяли участь гості із Грузії, Вірменії та Азербайджану, які продемонстрували свої таланти, а також познайомили присутніх із культурою та традиціями краю, де вони народились.

Розпочалась програма виступом талановитої юної артистки, вихованки вокальної студії Міського палацу мистецтв, Тетяни Олексієнко.  У її виконанні прозвучала життєстверджувальна композиція «Крок до мрії» - це гімн фестивалю, що символічно об’єднує всіх учасників та глядачів у єдиному творчому колі. Адже слоган фестивалю: «Не обмежуй себе у творчості!».

У гала-концерті взяли участь діти та молодь з інвалідністю різного віку та з різними захопленнями. Виступали вихованці вінницьких дитячих музичних шкіл, представники громадських організацій. Вони демонстрували свої таланти у різних жанрах мистецтва: вокал, хореографія, художнє слово.   

Всіх учасників фестивалю дитячої творчості «Без обмежень» нагородили пам’ятними сувенірами та подарунками від Вінницької міської ради та партнерів і спонсорів свята. 

У холі театру була презентована виставка творчих робіт декоративно-прикладного мистецтва наших учасників.




Переглядів: 3043
Поширень: 0

Останні новини