Майже двісті вінничан взяли участь у новорічному забігу

За традицією вже третій рік поспіль спортивний рік у Вінниці відкрився масовим забігом. Він пройшов біля Вишенського озера, в парку Дружби народів. Першого січня на старт “Vinnytsia New Year Run-2020” вийшли близько двох сотень мешканців Вінниці та інших міст.

Прихильників здорового способу життя привітав організатор новорічного забігу, керівник спільноти «Air Fitness 365» Руслан Кобялко. Він нагадав про започаткований рік тому незвичний челендж. В його рамках усім охочим запропонували щодня пробігати мінімум кілометр. На початку челленджу заявилися 93 особи, а успішно завершили рік – лише 14 із них. Вони отримали спеціальні відзнаки із рук організатора.

Серед переможців челеджу виявився Олег Бабенко, 44 роки. Він називає себе спортсменом-аматором. За минулий рік Олег пробіг понад дві тисячі кілометрів.

Ця цифра складається із різних дистанцій. Я проходив марафон (42 км), напівмарафон тощо. Взагалі минулого року в рамках челенджу біг щодня, – каже Олег Бабенко.

За словами переможця челенджу, завдяки щоденним біговим навантаженням зростає витривалість людини.

  – Також виділяються ендорфіни, які викликають відчуття щастя. Покращується метаболізм, через що майже не хворієш, – додав Олег Бабенко.

Веселу і живу розминку провела сертифікований інструктор із зумба-фітнесу Ольга Бойко, після чого спортсмени почали готуватися до старту. Незважаючи на пронизливий вітер, всі учасники були в доброму гуморі. Багато із них прийшли в святковому вбранні, імітуючи Дідів Морозів, Снігуроньок та різних казкових персонажів.

Юлія Смірнова, 26 років, торік виступала на “Vinnytsia New Year Run” вагітною. Цього разу – із чоловіком, маленькою дочкою Златкою і абрикосовим мопсом Іллюшею.

Сімейний забіг нас зближує. Не так важливо, яку дистанцію ти подолаєш. Водночас значення має святкова атмосфера, – розповіла Юлія Смірнова.

За словами пані Юлії, мопс зовсім не заважає родині бігти.

Ми вже попередньо тренувалися і виступали із ним в перегонах «Вінниця біжить». Тоді Іллюша разом із нами долав дистанцію півтора кілометри, – згадала Юлія Смірнова.

Святковий захід зацікавив не лише прихильників легкої атлетики, але й багатьох інших видів спорту. Дмитро Туз, 24 роки, є кандидатом у майстри із фрі-файту і першорозрядником із бойового самбо.

Беру участь майже у всіх масових забігах у Вінниці та ще інколи – в інших містах. Приміром, в перегонах на 100 км «Пояс слави» в Одесі. Я взагалі живу спортом. Практично щодня пробігаю в доволі швидкому темпі по п’ять кілометрів, – розповів Дмитро Туз

Стартувала ціла спортивна команда з Ладижина, яку очолював відомий тренер із паратхеквондо (боротьба серед спортсменів- інвалідів) Сергій Брушніцький. Ладижинці раніше не знали про наші новорічні забіги, тому у них був дебют.

Зараз біжить 20 моїх вихованців із вадами опорно-рухового апарату і ДЦП, а також їхні батьки. Серед наших бігунів є й кандидат на участь в Паралімпіаді-2020 Антон Швець, – повідомив Сергій Брушніцький.

Антон Швець – чемпіон світу із паратхеквондо, спортсмен без верхніх кінцівок.

На тренуваннях я регулярно бігаю. Взимку – у залі, влітку – просто неба. Хвилин 40, щоб розігрітися. В святковому забігу і взагалі в масових перегонах виступаю вперше. Отримую від цього задоволення. Класно зустрічати Новий рік таким чином, – каже Антон Швець.

Окрім молоді, до фінішу дісталися й багато ветеранів. Тренер із легкої атлетики Олег Прігорніцький, 52 роки, розповів, що не пропускає новорічних забігів. Цього разу він вдяг костюм Діда Мороза.

– Новий рік для мене – велике свято. Тому я вирішив обрати відповідне вбрання для забігу, – пояснив Олег Прігорніцький.

Викладач фізичної культури в Центрі професійно-технічної освіти переробної промисловості Андрій Данілов, 56 років, пробіг максимальну дистанцію – десять кілометрів. Хоча зазвичай на тренуваннях і змаганнях долає меншу відстань.

Стартував у “Vinnytsia New Year Run” вдруге. Разом зі мною бігли багато колег і знайомих ветеранів спорту. Всі вони ведуть здоровий спосіб життя. Я бігаю два-три рази на тиждень, а також займаюся фітнесом. Це допомагає підтримувати гарну фізичну форму. Адже здоров’я коштує найдорожче всього! – наголосив Андрій Данілов.

Дворазовий чемпіон СРСР із легкої атлетики Анатолій Недибалюк, 69 років, виступав в якості тренера інших учасників-ветеранів.

Я зараз спеціалізуюся не на бігу, а на спортивній ходьбі. Також вдома виконую загальнофізичні вправи, – розповів Анатолій Недибалюк.

Організатор спортивного свята Руслан Кобялко зауважив, що масовість у перегонах “Vinnytsia New Year Run” щороку зростає.

Торік було 110 зареєстрованих учасників. Зараз стартували понад 300 бігунів, із них приблизно 200 – у Вінниці. Решта – в рамках наших стартів виступали в інших містах – Полтаві, Львові, Харкові, Одесі, Києві і Чернівцях. Тамтешні партнери надсилають нам скріни із перегонів. А ми попередньо передали їм стартові пакети. До кожного із них входить браслет, нагрудний номер і медаль фінішера, – каже Руслан Кобялко.

Спортсменів з інших міст на “Vinnytsia New Year Run” залучили вперше. Цього року вони виступали «онлайн», а ось далі буде інакше.

Наступного року ми плануємо проводити аналогічні незалежні новорічні забіги в інших регіонах, – додав пан Кобялко.

На диво для необізнаних, найбільш популярною в учасників «Vinnytsia New Year Run» виявилася найдовша дистанція. Десять км подолали близько 200 спортсменів. Три і п’ять кілометрів бігли по 55 прихильників здорового способу життя.



Переглядів: 2614
Поширень: 1

Останні новини