С. Моргунов: За тепло, спожите в грудні, вінничани заплатять на чверть менше

Відповідне рішення сьогодні, 9 січня, схвалив виконком міської ради. Воно обумовлене тим, що у грудні знизилась ціна на газ. 

В зв’язку з цим у КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» з’явилась можливість здійснити перерахунок, який призведе до зменшення нарахувань у платіжках вінничан. Це буде відображено в єдиному рахунку.

В результаті за тепло, спожите в грудні, вінничани сплатять в середньому на 26% менше. Вартість послуги з гарячого водопостачання знизиться орієнтовно на 23%. Для прикладу, мешканці квартири площею 54 м2 по вул. Магістратській у грудні за тепло сплатять на 327 грн менше. Власник однокімнатної квартири площею 35 м2 по вул. Ширшова заплатить менше на 286 грн. 

«Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» перерахує вартість тепла за грудень. У нас є можливість зменшити тариф на теплопостачання в середньому до 26 % і на гарячу воду до 23 %. Наголошую, мова йде за грудень. Разом з цим, в другому пункті сьогоднішнього рішення ми звертаємся до НКРЕКП затвердити відповідний тариф відповідно до ціни на газ у січні. Маємо сподівання, що цей розмір буде зменшуватися, хоча в січні ми бачимо, що уже заявлено іншу ціну. Ми повинні приймати відповідні рішення для того, щоб вінничани платили менше і об’єктивно за те тепло і гарячу воду, яку постачають наші теплопостачальні організації. У платіжках за грудень, які будуть надані вінничанам вже з 12-13 січня, має бути відображена відповідна ціна згідно з сьогоднішнім рішенням виконкому», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Михайло Варламов пояснив, що відповідно до законодавства тарифи встановлює державний регулятор – Національна комісія з державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Тому  в цьому ж рішенні виконкому міської ради зазначається наступний крок – звернення КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» до НКРЕКП щодо встановлення обґрунтованого  тарифу на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для підприємства з урахуванням вартості природного газу.




Переглядів: 2961
Поширень: 0

Останні новини