Про тюленів-крабоїдів, китів-горбачів, бурани та льодовики вінницьким школярам розкажуть українські полярники

Дослідники Антарктиди завітають до шкіл-переможців всеукраїнського конкурсу «Запроси полярника до себе». На участь в ньому надійшло понад 60 листів. Конкурсанти описували, яким вони уявляють один робочий день полярника.

У ролі журі були самі дослідники, які працюють на станції «Академік Вернадський». Серед усіх претендентів на перемогу, вони обрали 27 українських шкіл.

«У листах дуже вразила дитяча безпосередність і водночас обізнаність та захопленість професією полярника. Цікаво, що робота в Антарктиді сприймається дітьми майже як дослідження на іншій планеті», – зазначив керівник експедиції Ігор Дикий.

Діти розповідали про життя українських полярників очима пінгвіна, показували один день у коміксах чи на конструкторі Lego, відправляли в Антарктиду щедрівку на кометі, додавали в раціон науковців ромашку з Карпат, котлети «по-київськи» та сало з часником, припускали, що зимівники вирізають з криги кущі та дерева, щоб не сумувати за рослинами.

Як живеться учасникам арктичних експедицій на краю землі із перших вуст почують учні школи-ліцею №7, школи-гімназії №2 та школи №27.

Планується, що візити відбудуться до кінця навчального року.



Переглядів: 2676
Поширень: 0

Останні новини